Framtidens mat

Käka myror, plocka salladen från havet och smaska på möglig mat? I skuggan av klimathot, utarmning av biologisk mångfald och en växande befolknings-mängd bör vi förändra våra matvanor radikalt för att kunna föda en svältande planet. Och mycket av framtidens mat finns på marknaden redan idag. Följ med på en resa mot en tallrik där hållbarhet, gastronomi, matturism och lokal småskalighet når nya höjder. Vi pratar om den nya nordiska maten, proteinskiftet och självhushållningskulturen, men också om teknisk mat och den nya föda som just nu tar sin form i laboratorier och i hemmakök världen över.

Johanna Stål är Caminos chefredaktör och har i tio år intervjuat människor från hela världen om hållbarhet och livsstilsfrågor. Hon är van föreläsare på området och har ett speciellt intresse för mat, framtiden och hållbarhet. Och själv kallar hon sig för supersmakare.

Kontakt

Johanna Stål
​johanna@caminomagasin.se

Läs mer: