Caminos Framtidsdag: Gruppchefen som fått nog

Efter att ha varit djupt engagerad i sociala frågor och jobbat med utsatta barn i 20 år har Matilda Brinck-Larsen fått nog. Nu lämnar hon jobbet som gruppchef för att ägna sig helt åt sitt engagemang för ensamkommande unga. 7 mars berättar hon om sitt engagemang på Caminos Framtidsdag.
Dela artikeln

"Härmed säger jag upp mig från Göteborgs Stad och Social resursförvaltning som gruppchef, stationerad på Runntångens boende"
Så inledde Matilda Brinck-Larsen sin statusuppdatering på Facebook onsdagen den 15 februari. Efter att ha varit djupt engagerad i sociala frågor och jobbat med utsatta barn i 20 år har Matilda fått nog. Droppen som fått bägaren att rinna över är de tuffare villkor för ensamkommande barn och unga som bland annat innebär att fler åldersbestäms på tveksamma grunder och rycks upp från sitt boende och sociala sammanhang. Nu lägger Matilda krutet på Agape - en nystartad ideell organisation som vill stötta ensamkommande unga som riskerar att hamna på gatan när de fyller 18 år.

I december 2016 skrev Matilda ett meddelande till människor hon råkat på genom åren, med en fråga som snabbt spred sig.
​–Det jag efterfrågade var om det fanns folk som kunde bemanna om vi lyckades bilda ett boende. Nu startar vi verksamhetsstationerna, och så vill vi starta en grupp som kan stötta dem som anmäler sig för att vara frivilligt familjehem, berättar hon i en kommande intervju i Tidningen Syre Göteborg.

Den 7:e mars kommer Matilda till Caminos Framtidsdag för att berätta om sitt engagemang för ensamkommande barn. Hon kommer att delta i programpunkten Vi är här och engagerar oss tillsammans med Mina Dennert som grundat Facebook-gruppen #jagärhär och Caminos Malin Aghed som också är en av initiativtagarna till I can´t keep quiet Göteborg.

Caminos Framtidsdag 2017 arrangeras i samarbete med ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, och Hållbar stad, webbplatsen med inspiration och kunskap om hållbar stadsutveckling. Viktiga frågeställningar för årets konferens är: “Håller jorden, våra resurser och vi människor, Är världen på väg år rätt eller fel håll. Vem ska vi tro på?”

Framtidsdagen riktar sig till dig som är en framtids- och hållbarhetsintresserad aktör inom näringsliv, akademi, offentlig sektor, ideell organisation eller folkrörelse.