Primörsallad med ramslök och sparris

"Om våren kommer också min längtan efter att äta lättare, piggare och grönare mat." Det säger Kristina Jönsson om denna primörsallad från hennes andra kokbok Det goda gröna.
Dela artikeln

2–3 portioner

2 ½ dl puylinser
1 knippe sparris
ca 8 ramslöksblad
½ dl olivolja
1 msk pressad citronsaft
1–2 tsk dijonsenap
salt & svartpeppar
1 näve persilja, gärna slätbladig
1 näve rucolasallad
8 rädisor
1 dl solrosfrön

Gör så här

Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen.
Koka sparrisen eller ånga den mjuk över linskoket.
Mixa samman ramslök, olivolja, citronsaft och dijonsenap och smaka
av med salt och svartpeppar. Rör ner dressingen i de varma linserna.
Lägg upp salladen med linser, persilja, rucola och tunt skivade rädisor i en skål eller på ett fat.
Rosta solrosfröna i torr stekpanna tills de fått fin färg och toppa salladen med sparris och solrosfrön.

(!) Ramslök växer i det vilda och är i säsong under vår-sommaren. Används ofta i fine dining och har en lätt vitlökssmak.

(+) Rucola är ganska enkelt att odla själv, framförallt under försommaren. Kommer igen i flera omgångar om det sköts om.