Caminoprofil på nytt besök i Sverige

I senaste numret av Camino har jag intervjuat Richard Hawkins, en av frontfiguren för den växande "Common Cause-rörelsen"- som uppmanar miljö- och rättviserörelsen att gå samman och prata värderingar. I november genomför Richard workshops i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Ett problem är att miljörörelsen genom allt större fokus på ekonomiska incitament och argument som anspelar på personlig status och image indirekt är med och stärker värderingar i samhället som står i vägen för förändringar på ett djupare plan.
Det säger Richard Hawkins i en intervju i senaste numret om Camino, med tema ekopsykologi. Richard var i Sverige för första gången i våras och pratade om Common Cause (Gemensam Sak) på ett fullsatt seminarie och workshop i Stockholm. Budskapet handlar om att det är dags för miljö- och rättviserörelsen att gå samman för att på bred front jobba med att förändra de värderingar som ligger till grund för vår ohållbara samhällsutveckling och livsstil. Richard har varit med och tagit fram en pedagogisk handbok (Common Cause, working with culutral values and frames) som metodiskt beskriver vad som krävs för förändra de dominerande värderingarna i samhället.

OmställningSverige leder arbetet med "Gemensam Sak" på hemmaplan och står som huvudarrangör för de tre uppföljande seminarier/workshops som arrangeras i Sverige. I Göteborg är Camino medarrangör tillsammans med bland annat Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och Jordens Vänner.

Mer info om seminarier/workshops

Stockholm:
Tisdag den 13:november kl 9-16
ABF-huset, rum Hedén, Sveavägen 41
Anmälan senast 2 nov till Martha Thernsjö: martha(at)marthas.nu
Event på Facebook

Göteborg:
Torsdag den 15:e november kl 13-18
Viktoriahuset, Linnégatan 21
Anmälan senast 5 november till Elinor Askmar:
elinor.askmar(at)studieframjandet.se
Event på Facebook

Malmö:
Fredag den 16:e november kl 9.30-16
Ekocentrum Syd, Östra Fäladsgatan 46-48
Anmälan senast 5 november till Anna Angantyr: anna.angantyr.glokala(at)folkbildning.net
Event på Facebook