Änglamarkspris till bajspåsar

Det blev PeePoople och Anders Willhelmson som knep Änglamarkspriset 2012 och fick en stor check på 100 000 kronor. Under en himmellik, ekologisk inramning delades priset ut under gårdagens Änglamarksdag på Fotografiska i Stockholm.
Dela artikeln

Bland hundra nominerade hade tio finalister valts ut till gårdagens final. Alla fick en glasskulptur av återvunnet glas och berättade om sina verksamheter i en inramning av ekologiska småkakor, träpaneler och ett änglalikt bildspel över hela väggarna.

Röstningen, som bland annat våra läsare gjort, utgjorde en viss vikt, men beslutsrätt hade framförallt juryn, bestående av barn och barnbarn till Tage Danielsson, Hasse Alfredsson och Evert Taube.

Bland nominerade fanns Ekobanken, Watabaran, Retoy, Calle Högberg (sylt från stan), Jamii Bora, Det naturliga steget, Camino och Musketerene.

Anders Willhelmson, professor och grundare till Peepoople höll på kvällen ett rörande tal om berättelsen bakom den sanitetspåse som bryter ner sig själv och allt innehåll till kompost och som används i slumområden eller katastrofområden. (Trogna läsare kunde läsa om projektet för 1,5 år sedan i Camino). Kolla gärna in www.peepoople.com för att läsa mer om projektet.

Vi på Camino var hedrade över att finnas bland så fina nominerade och avnjöt en ekologisk och vegetarisk middag och övernattning på Vår Gård i Saltsjöbaden.