Återvunna material storsuccé

Det blev en succé för Merry-Go-Round, re-designkollektionen som Kerstin Sylwan, en av författarna till boken Materialens magi, och Jenny Stefansdotter, designat
Dela artikeln

Kollektionen är skapad i samarbete med Returhuset i Göteborg, där människor i arbetsträning är med och tillverkar produkterna. Nu finns produkterna till försäljning.

Så här skriver Kerstin och Jenny om produkterna i Merry-Go-Round:
"Drawstring Lamp tillverkas i småskalig linjeproduktion. Textilien i lampan är ett spillmaterial från Svensson Markspelle. Designat för att filtrera solljus upptäckte vi att det också fungerar fint som lampskärm. Dessutom har vi använt oss av stehelten i tyget för att skapa en organisk puffig form på skärmen utan stöd inifrån. Bordslampans ben är ekrar från Returhusets cykelverkstad och trädelarna är restmaterial. Lampan finns i två storlekar, medium och small och som pendel och stående.

Odd Table är ett soffbord tillverkat av möbeldelar. Genom att ta de bra delarna från trasiga bord och stolar och sammanfoga dessa i en ny konstellation har en intressant möbel skapats som berättar historien om sin tidigare existens."

Kollektionen ställdes nyligen ut på Formex-mässan och på Check-In (Scandic Malmen) under Stockholm Design Week. Responsen har varit överväldigande positiv och kollektionen har bland annat benämnts som en av Formex bästa.

För att kolla in eller beställa produkterna besök www.merry-go-round.se
För att läsa mer om re-design kolla in boken Materialens magi som säljs i Caminos nätbutik