Vandra med Camino: Kinnekulle

Häng med oss till vackra Kinnekulle i slutet av maj när våren blommar ut som mest. I ett bekvämt koncept där guidning, boende och mat ingår får du chans att träffa likasinnade och njuta fullt ut av denna västsvenska pärla.

Fredag-söndag 28-30 maj.

Bland blommande ramslök och guckusko går vi i den unika kulturbygden och njuter av spektakulär utsikt över Vänern och naturreservatens omgivande fält. När du vandrar med Camino är allt ordnat. Ni bor bekvämt i egna rum och vi ser till att maten står på bordet när hungern sätter in. Ambitionen är att erbjuda hållbara och lokala specialiteter med det växtbaserade i fokus.

"Sveriges vackraste tågsträcka". Foto: Viggo Lundberg / westsweden .com

Vi har valt ut platser till våra outdoor-upplevelser som är enkla att ta sig till med tåg. Denna gång går tågresan på en sträcka som är framröstad till Sveriges vackraste. Vi utgår från orten Hällekis där vi bor på vandrarhemmet på Falkängen - en av Sveriges bäst bevarade bruksgator. PS. Missa inte ett besök i Falkängens hantverksby om du anländer innan de stänger klockan 18 på fredagen.

Vandringen kan beskrivas som enkel till medel och vi går cirka 13 km dag ett och 11 km dag 2. På några ställen går det att avbryta tidigare och gå en kortare sträcka för att istället ta tåget tillbaka till Hällekis. Dag ett går vi från Falkängen/ Hällekis och en rundsväng via bland annat ramslösfyllda Munkängarna, Hällekis säteri, Stora stenbrottet - "Sveriges Grand canyon" och tillbaka till Falkängens vandrarhem.

Dag 2 går vi via Råbäcks mekaniska stenhuggeri, ett stenhuggeri som har bevarats och är aktivt än idag för entusiaster, vi hoppas få se den unika guckoskon blomma, vandrar via kalkbrottet i Gröne skog och avslutar dagen i Blomberg, där det går att hoppa på ett tåg för hemresa.

Utöver enanstående natur finns även fina kulturmiljöer med herrgårdar, kloster och hantverksbyggnader. Foto: Jonas Ingman / Westsweden.com

Utöver guidning ingår följande i priset: boende två nätter i dubbel/familjerum (enkelrum mot tillägg), städning, lakan och handduk, två frukost, två luncher, mellanmål och lördagens middag.

Vandringarna är också ett utmärkt tillfälle att snacka hållbarhet, framtid och friluftsliv med oss och varandra. Alla våra outdoor-aktiviteter är Corona-anpassade med måltider utomhus eller i lokaler där det är enkelt att hålla avstånd och upprätthålla höga hygienstandarder.

Vandringsledare: Caminos Ingemar Tigerberg, allehanda outdoor-fantast som brinner för nära och hållbara reseupplevelser. Medverkar gör även Caminos Johanna Stål, som älskar att vandra, åka längdskidor och vistas i naturen.

Foto: Viggo Lundberg / westsweden .com

Om ni köper fler biljetter samtidigt och inget annat anges, förutsätter vi att ni vill bo tillsammans. Ange annars detta i kommentars/meddelandefältet tillsammans med eventuella allergier. För gruppbokningar eller frågor kontakta ingemar@caminomagasin.se

3 650 kr