Ingemar Tigerberg

redaktör & omvärldsanalytiker
Journalist med ett extra öga på beröringspunkterna mellan tid, ekonomi och miljö

Kompetens/Intresse

Modererar, skriver och gör omvärldsanalyser, gärna inom delningsekonomi, minimalism/rensning och om hur människor och miljö kan få ut det bästa av tekniken. Robotiseringen/digitaliseringen kan innebära en revolution för arbetsmarknad, vissa miljöfrågor och vår fria tid. Medveten tidsanvändning och medveten teknikanvändning är andra kära ämnen.

Gör skrivuppdrag såsom reportage, krönikor och rapporter. Mina senaste texter i Camino går att läsa lite längre ner. Några av de kunder som jag arbetat för genom åren är: Lunds Universitets Executive MBA, Kupé, ST, Folkuniversitetet, Rena Kläder, Textilhögskolan i Borås, Amnesty Business Group, SKTF, Marks kommun, Halmstads kommun, Radar arkitekter, Fair Action, Hyresgästföreningen, Europa Direkt Göteborg, Gävle och Halland, Hållbar Utveckling Väst, Europaparlamentariker Carl Schlyter och Nordiska ministerrådet. Jag har tidigare jobbat som programledare, redaktör, reporter och researcher på bl.a. Mediemagasinet, Mera om Världen och SVT Nyheter Väst och Nyheterna på TV4 i Göteborg. På frilansbasis har jag granskat kläd- och textilindustrin och studerat fair trade & CSR i Sydafrika.

Ansvarsområden

redaktör
Skribent
Webbredaktör
Externa konsultuppdrag
Styrelseordförande

Sagt om Ingemar

"Fick dagen att kännas genomtänkt & proffsig, en röd tråd från början till slut"
"Gjorde ett påläst, insatt intryck och formulerade relevanta frågeställningar"

"Magiskt" "En vitamininjektion" "Mycket intressant!"

Se Ingemar intervjua miljöminister Isabella Lövin på Caminos stora hållbarhetsdag 2016 (ca 30 min in i programmet)

Se Ingemar moderera samtal om hållbar mat på Caminos framtidsdag 2019

Kontakt

ingemar@caminomagasin.se
0761705581

Green | Circular | Sharing | Collaborative |Sustainable | Resilient | Inclusive | ...Economy

Kärt barn har många namn, nischer och modeord. Jag har under flera år fördjupat mig i beröringspunkterna mellan tid, miljö, konsumtion, ekonomisk tillväxt, jämlikhet och arbetsmarknad - ämnen som allt för ofta lämnas i händerna på diverse "experter". Min bok Från dystopi till ekoekonomi var tänkt att slå ett slag mot detta demokratiska underskott. Idén med boken var att ge en inblick i vad en hållbar ekonomi kan innebära för våra liv, så att diskussionen om framtiden inte enbart lämnas åt diverse forskare och ekonomer. Många av exemplen kommer från Caminos utgivning genom åren och fick mig själv att förvandla förtvivlan och frustration mot hopp och framtidslängtan. Men det innebär också stora utmaningar som lämpar sig utmärkt för diskussion.
Jag följer kontinuerligt nationalekonomisk debatt, främst penningpolitik och diskussionen om finanssektorns ansvarstagande. Jag är också intresserad av Global governance, framförallt hur man möter globala hållbarhetsproblem inom EU och FN.

"Ting tar tid. Tid är pengar. Hyr dig fri".

Pressbilder/Pressklipp >