Johanna Stål

Redaktör, föreläsare, författare och hållbarhetsexpert
Filosofisk visionär med specialitet inom omvärldstrender och framtidslösningar.

Kompetens

Johanna är hållbarhetsexpert med extra fokus på framtidsfrågor och omvärldsbevakning. Hon har skrivit mycket om hållbarhet kopplat till livsstil, kultur, design, energi, mat, utopier och samhällsutveckling i allt ifrån krönikor, sociala medier-inlägg och personporträtt till längre reportage, rapporter och böcker.

Utöver Camino har Johanna även skrivit för exempelvis tidningarna Sveriges Natur och Kupé samt gjort trendrapporter åt aktörer som Svensk Handel och Skanska. Hon är dessutom författare som gjort böcker åt Naturskyddsföreningen, Energimyndigheten och Bonniers.

Johanna föreläser,arrangerar, modererar och deltar i konferenser, webinarium och paneldebatter. Hon gör också uppdrag som specialistkommunikatör inom hållbarhet för forskningsaktörer och startups som behöver en kommunikatör med förmåga att kommunicera komplexa saker på ett enkelt sätt.

Kunder är allt från kommuner och stora företag såsom Malmö Stad, Stena Line och Skanska, forskningsprojekt såsom Mistra och Kvarterets konsumtion 2030 och utbildningsaktörer såsom Globala Skolan, Journalisthögskolan folkhögskolor och studieförbund till större konferenser såsom Bok-och biblioteksmässan och Folkbildarforum. Hon har stor digital kompetens och är van att föreläsa, leda möten och streama digitalt. På senare tid har hon allt oftare kommit att anlitas som just expert inom hållbarhet för att koppla ihop och förstärka organisationers hållbarhetsarbete och gör just nu ett treårigt uppdrag åt Studiefrämjandet Utbildningsenter Väst inom detta.

Exempel på föreläsningar & moderatorsuppdrag

Foto: Poxen

Johanna är styrelseledamot i Getaware ekonomisk förening samt en av grundarna och ägarna. Hon har suttit med i juryn för Win Win Gothenburg Sustainability Award, Organic Beauty Award samt Din El miljöfond och deltagit i forskningsprojekten Mistra hållbar konsumtion vid KTH och Kvarterets konsumtion vid Science Park Borås, samt varit med och drivit egna projekt såsom #circularhome ihop med cirkuärekonomi-experten Tobias Janson.

Johanna har skrivit böckerna "En annan framtid - Magnus Carlsons hållbarhetsresa", "Ett hållbart liv - 365 råd", "Energi-hur design kan göra skillnad" samt "Materialens magi-design för en skräpfri värld".

Kontakt

johanna@caminomagasin.se

Pressbilder/Pressklipp >

Boken En annan framtid - Magnus Carlsons hållbarhetsresa >