Prenumerationsinfo

Hur tecknar jag en prenumeration?

Använd något av våra prenumerationsformulär

Beställ med traditionellt Autogiro

Utöver att betala med kort eller faktura kan även teckna en prenumeration på Camino och betala med traditionellt autogiro. Då slipper du krånglet att registrera på nytt när ditt kort går ut eller skulle bli stulet. Det krävs Bank-ID för att göra en beställning till autogiro.

Autogiroformuläret - lite krångligare att beställa men smidigt och billigast efteråt

När man ska beställa en prenumeration med autogiroformuläret kommer ibland ett meddelande upp att "pdf-läsare saknas". Om det går att skriva i formuläret är det bara att ignorera detta meddelande. Bankgirocentralen som står bakom autogirotjänsten är medvetna om att det felaktigt dyker upp. Mottagare av autogiroanmälan är Nätverkstan Kultur i Väst som sköter vår prenumerationshantering.
Formuläret är inte mobilanpassat men det går bra att använda det ändå. "Skicka-knappen" dyker upp längst ner till höger.

Som prenumerant får du:

Lösnummerpris

Pappersupplagan Camino Magasin utkommer med fyra nummer per år och kostar 89kr/nr att köpa i butik fr.om. nr 52.
Utgivningsplan:

Utgivningsplan & materialdagar 2019

 • Nr 54 Tema Hemma: 4 mars
  (sista materialdag: 13 februari)
 • Nr 55 Tema Lifehacks: 14 juni
  (sista materialdag: 23 Maj)
 • Nr 56 Tema Ute: 20 september
  (sista materialdag: 1 September)
 • Nr 57 Tema ej satt: 29 november
  (sista materialdag: 6 November)

När kommer tidningen i brevlådan?

Utgivningsdatumet som står angivet först ovan är det datum då tidningarna levereras till Tidsam, det företag som till största delen distribuerar vårt magasin. Sedan kan det ta några dagar innan tidningen finns i hyllorna. Prenumeranter ska alltid få tidningen någon eller några dagar innan den når affärerna.

Vilken blir min första tidning?

När du tecknar en prenumeration får du nästkommande nummer som första tidning i brevlådan. Om du även vill beställa aktuellt nummer eller ett tidigare lösnummer skriv då det i meddelandefältet. Lösnumret betalas då med faktura, men om du beställer ett extra nummer i samband med tecknandet av en prenumeration bjuder vi på porto- och hanteringskostnaden (19kr). Aktuellt och tidigare lösnummer av Camino finns även att hitta i vår butik där du även kan se priserna.

Kan jag prenumerera enbart digitalt?

Ja det går bra. Det alternativet finns i formuläret betalning årsvis.

Jag vill stötta Camino på något mer sätt. Hur gör jag?

Teckna gärna en stödprenumeration och/eller ge bort en prenumeration till en vän.

Hur ger jag bort en prenumeration?

Du kan ge bort en prenumeration Camino genom att använda formuläret för att betala årsvis. Du hittar det härifrån. I formuläret anger du den epostadress som du vill ska kunna kontaktas av oss. Här kan du även ladda ner och skriva ut gåvokort som du t.ex. kan använda om du har gett bort en prenumeration och vill lämna över något innan första numret kommer i brevlådan.

Autogiro, prenumerationslängd & uppsägning

Ingen av våra prenumrationer har någon bindningstid. Prenumerationen gäller tills uppsägning sker. Vid uppsägning avslutas prenumerationen omedelbart. Den sägs enkelt upp genom att kontakta Nätverkstan (kontaktinfo nedan), eller om du har autogiro - genom din bank.

Har du köpt en prenumeration via PayPal säger du enklast upp din prenumeration genom att logga in på PayPal. Leta upp "Återkommande betalning till Getaware ekonomisk förening/Camino/Magasin" klicka på "Detaljer"/"Visa uppgifter"/"Avbryt".

Camino följer GDPR (Integritetspolicy)

När du beställer en prenumeration lämnar du uppgifter om dig själv som vi sparar i vår databas. Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Genom att registrera dina personuppgifter samtycker du till att Getaware ekonomisk förening, i egenskap av personuppgiftsansvarig, använder uppgifterna för att kunna kontakta dig med information om din prenumeration/beställning och erbjudanden. Från och med 25 maj 2018 kommer uppgifterna att sparas i max tre år efter att du har avslutat din prenumeration. Om du vill ha dina uppgifter raderade från vårt register kontakta Nätverkstan som sköter vår prenumeranthantering. (kontaktinfo längst ned på denna sida). Om du vill veta mer om hur Nätverkstan hanterar uppgifterna kan du läsa mer här.

Portotillägg utomlandsprenumeration

Inom Europa: +146kr/år
Utanför Europa: +196kr/år

Påminnelseavgifter

Påminnelseavgift a 45 kr tillkommer på påminnelsefakturan om du ej betalat i tid. Om du därefeter inte betalar fakturan efter påminnelsens sista betalningsdatum, skickas fakturan vidare till inkasso (Aros Finans).

Meddelande-/kodfältet i formuläret

Detta fält används t.ex. vid erbjudanden, val av bok i bokpaket, beställning av extra nummer, inköpsnummer till faktura eller om du vill beställa fler prenumerationer till samma adress.

Prenumerationsärenden

Vid adressändring, utebliven tidning m.m. kontakta Nätverkstan som sköter vår prenumerationshantering
camino@natverkstan.net
0317439905 (9-12 vardagar)