Camino på Arvika - rösta fram bästa bilden

Dela artikeln

http://caminosurvey.questionform.com/public/Camino-with-Love

RECENSION
Arvikafestivalen ligger i skogarna utanför Arvika - lite av ett kulturmecca i Värmland. Det har tidigare varit en syntfestival - men har under åren breddat sig. I år fanns storband som Kent, Interpol, Death Cab for Cutie, Robyn, Håkan Hellström och Slayer på plats tillsammans med unika uppträdande av bland annat den polska teatergruppen Teatr Osmega Dnia (min personliga favorit). De flesta koncerter flöt smärtfritt, med ett litet avbrott när ett av festivalens musiktält började gunga då stormen kom på lördagen.

Utmärkande för Arvikafestivalen är ett engagemang i sociala och miljömässiga frågor. Det fanns feministiska work-shops, Greenpeace bedrev ett sopsorteringssystem på campingen, Rättviseakademin och Grön Ungdom fanns på plats mellan t-shirtförsäljning och matstånd. I Kärlek till Skogen området samsades Camino med Sveriges Lantbruksuniveritet och ett ekoreko "chill" café. Vad som därimot har all anledning till förbättring var det usla utbudet av mat, vilket i dagsläget varken var gott, ekologiskt eller närproducerat. Undantaget var café Kolonial som bjöd på smakrik vegetarisk mat. Sophanteringen på festivalområdet var dessutom nästan obefintlig, vilket ledde till en stank av sopstation på vissa områden.

Men som slutsats var det en mycket lyckad festival, där Caminos aktiviteter var uppskattade och välbesökta. Camino skickar ett speciellt tack till våra volontärer Lena, Klas, Janne och Krister, som hjälpte till att fylla dagarna med glädje och energi. Jättetack också till Patrick, Dale, Daniel och Petter från projektledarutbildningen med inriktning spel som utformade Twister och foto-tävlingen.