Nu återvinns mjukplasten!

Dela artikeln

De mjuka plastförpackningar läggs hädanefter i behållaren där man tidigare enbart lade förpackningar av hårdplast. Ny teknik möjliggör att på ett ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt sätt även återvinna mjuka plastförpackningar, som blir till bland annat sopsäckar, bärkassar och kabelskydd. Plasten i en förpackning kan återvinnas upp till sju gånger innan den är utsliten och går till förbränning.

Genom att de mjuka plastförpackningarna nu kommer att återvinnas till nya produkter, istället för att förbrännas, slipper vi tonvis med koldioxidutsläpp. Ett kg återvunnen plast minskar koldioxidutsläppet med två kg. Dessutom försvinner stora delar dioxin och andra giftiga ämnen som frigörs när man bränner plast. Förbränningsanläggningarna i Sverige lyckas i varierad grad med att filtrera bort dessa ämnen.

Tänk bara på alla plastpåsar, folier, förpackningar och annat som nu brinner i kaminerna. Dags att återföra dem i kretsloppet!

eslutet gäller nästan alla kommuner i landet. Läs mer på www.ftiab.se

TIPSA EN KOMPIS
via Facebook
via Myspace