Mercury Rev på CO2-neutral musikfestival

Dela artikeln

CO2PENHAGEN marknadsförs som världens första helt igenom koldioxidneutrala festival och presenterar en mix av nyskapande indie och electronica vid sidan av större akter som The Mercury Rev Clear Light Ensemble, Dúné, Camille Jones och Grand Avenue. Scenerna är upplysta av LED-lampor, som drar betydligt mindre ström än traditionell scenbelysning.

Glada amatörer och professionella spinningcyklister kommer hjälpas åt att generera el till musikscenen – och den som vill ha en smoothie måste först ta en tur på spinningcykeln för att skaffa energi till mixern. Sen blandas de av lokalproducerad ekologisk yoghurt, frukt och bär.

I festivalens Beach Bar kan kan man köpa ekologiska cocktails, kylda med hjälp av absorptionskylning – kylning skapad av överskottsvärmen från festivalens grill. I "Loungezonen" kan man chilla på soffor gjorda av återvunnen plast som belysts inifrån med LED-lampor.

CO2PENHAGEN äger rum på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby utanför København.

www.co2penhagen.com