Programmet spikat till bortom trenderna

Nu är programmet spikat till Caminos stora hållbarhetsdag: Bortom trenderna, måndag den 10:e mars på Clarion Hotel Stockholm. Komikern Fredrik Lindström, matjournalisten Mats-Eric Nilsson och trendanalytikern Christina Cheng är några av dem som ska hjälpa oss skala upp hållbarhetstrender till normer.
Dela artikeln

Program

FIKA & UTSTÄLLARMINGEL
09.00 - 10.00

Nio hållbarhetstrender som kan förändra världen
10:00-10:30
Vi inleder dagen med en dragning av vår rapport innehållandes nio trender som vi tror har stor potential att förändra samhället. Några av dem fördjupar vi oss mer i under dagen och frågar oss hur trenden kan skalas upp till att bli norm?
Medverkande: Caroline Petersson, Ingemar Tigerberg och Johanna Stål, samtliga från Camino

Matnyttig trendspaning
10:30-11:00
Det är lätt att se hur prylsäljande företag har nytta av cirkulär ekonomi men hur kan dagligvaruhandeln tjäna pengar på att sluta kretsloppen? Hållbarhet kan vara en motor för innovativ affärsutveckling och skapa nya värden men utmaningen är att hitta vinsterna.
Medverkande: Christina Cheng, trendanalytiker

Du är vad du hyr - företagen och tekniken som leder delandeekonomin
11:00-12:10
Delandeekonomin är glödhet i Silicon Valley. Nya företag ploppar upp som svampar ur marken och agerar uthyrningmäklare mellan privatpersoner och deras bilar, lägenheter och soffor. Samtidigt inser allt fler företag behovet av att styra om till hyrbaserade affärsmodeller. Kommer vi hyra av varandra eller av företagen i framtiden? Och vilka är knäckfrågorna och tekniken som behövs för att den kollaborativa konsumtionen ska ersätta den privata?
Medverkande:
Aja Guldhammer Henderson, Country Manager för Norden Airbnb
Robin Reznik, General Manager Uber
Hampus Wickström, biträdande marknadschef Sunfleet
Mia Grankvist, marknad Houdini
Stuart Pledger, ordförande CradleNet
Ingemar Tigerberg, redaktör Camino

LUNCH & UTSTÄLLARMINGEL
12:10 - 13:20

Hur långt räcker ett ”nudge”?
13:20-14:30
I Storbritannien har regeringen tillsatt en särskild ”nudge-unit” och i våra grannländer görs flera experiment om hur nudging kan påverka våra beteenden. Caroline Petersson samtalar med Norges och Danmarks ledande beteendeforskare, en miljöaktivist och en politisk kampanjledare, om potentialen med att ”nudga” människor att leva mer hållbart.
Medverkande:
Steffen Kallbekken, beteendeforskare på CICERO (center för klimatforskning i Oslo) och verksamhetsledare för GreeNudge
Pelle G Hansen, beteendeforskare på Roskilde Universitet, VD för iNudgeyou och ordförande för Danish Nudging Network.
Emma Rung, kampanjledare Miljöpartiet
Pella Thiel, Omställning Sverige
Caroline Petersson, marknadsansvarig Camino

FIKA & UTSTÄLLARMINGEL
14:30-14:50

Tid – den nya statusvaran?
14:50-15:40
Komikern, programledaren och populärhistorikern Fredrik Lindström är aktuell med föreställningen Ägd – pengarna eller livet, som tar vid där Ljust och fräscht slutade. Det handlar om vår tids konsumtionshets och ekonomism – eller att ”titta upp i samhällets tråkiga rumpa” som kompanjonen Henrik Schyffert beskrev det. I ett samtal med Ingemar Tigerberg ger Fredrik Lindström oss en bild av hur vår syn på status, tid och ägande är under förändring.
Medverkande:
Fredrik Lindström, komiker, programledare och ”populärhistoriker”
Ingemar Tigerberg, redaktör Camino

Mediepanelen: Trendhunger och drömbyggande
15:40-16:30
Korvstoppning, surdegsbak, vegetarianism, cykling och ekologi - de skriver om trenderna och är med och sätter agendan för vad vi ska gilla framöver. Men hur förhåller sig skribenterna själva till att skriva om trender, hur hanterar de ”dåliga” trender och vilka skulle de själva vilja vara med och skapa?
Medverkande:
Mats-Eric Nilsson, författare och chefredaktör för magasinet Hunger
Per Grankvist, journalist och författare, CSR i praktiken
Belinda Hellberg, Supermiljöbloggen.
Johanna Stål, chefredaktör Camino

MINGEL I UPSTAIRS BAR
​16:30-

Praktisk information
Dagen arrangeras av Camino i samarbete med Clarion Hotel Stockholm på Ringvägen 98, måndagen den 10:e mars. Enstaka platser kvar!

ANMÄL DIG HÄR