Föreläsning om delningsekonomi eller delandets ekonomi

Ägande och traditionell konsumtion är ute, nu är det ”tillgång” som gäller. Vi hyr och delar som aldrig förr, och det är internet som är navet i denna nya kollaborativa ekonomi.
Dela artikeln

Vad är delningsekonomin eller delandets ekonomi? Den engelska termen The Sharing Economy har fått flera svenska varianter. Delandeekonomin eller den kollaborativa ekonomin​ handlar om att dela på befintliga resurser mer effektivt ofta med hjälp av nya internetbaserade tjänster. Vi rör oss bort från privat ägande och traditionell materiell konsumtion men får "tillgång" till allt mer. Nya företag som agerar mäklare och hyr ut privatpersoners bostäder, soffor, bilar eller enskilda resor ploppar upp som svampar ur marken och framsynta storföretag köper in sig i de nya tjänsterna. Samtidigt kokar det av engagemang på gräsrotsnivå för denna kollaborativa ekonomi.

Ingemar Tigerberg, redaktör på Camino har fördjupat sig i delningsekonomin och gör föreläsningar på begäran. Hör gärna av er om ni är intresserade så berättar vi mer. Kontakt: ingemar@caminomagasin.se 0761705581. En längre artikel om delandets ekonomi finns länkad till nedan (endast för prenumeranter).

Läs mer: De tar oss in i delandets tidsålder