Ekologiskt i London

En vecka i London kan spenderas enbart i de vackra brittiska parkerna eller längst med Themsen i folkmyllret. Ekopimpa upplevelsen genom att köpa med lite mat till parken från Whole Foods Market eller variera parklivet med lite farmliv.
Dela artikeln

Naturlig smörja

Missa inte Neils Yard om du befinner dig i centrala London. Gården som köptes på 1970-talet av Nick Sounders gjordes om till ett alternativt område med butiker som följde Nicks filosofi om alternativt, småskaligt och etiskt. Nicks vän startade Neils Yards Remedies som ett av de första företagen och finns kvar än idag. Deras tillverkningsfabrik ligger i Dorset och alla örter och växter i produkterna odlas i närheten av fabriken. Produkterna innehåller bara saker från naturen och de säljer bara i England. En personlig favorit är babyoljan med jojoba och olivolja.
1 Neils Yard

Urban farm

Reser du med barn eller längtar efter lite lantliv mitt i stadsbruset kan du söka dig till Hackney City Farm i östra London. Den ligger bredvid Columbia Roads blomstermarknad och nära alla vintage-butiker på Brick Lane. Här kan du promenera runt bland hönor och titta på grisar, får och andra djur. Dessutom kan du käka äggfrukost på färska ekoägg i det bohemiska och barnvänliga caféet. Missa inte den läckra banankakan eller att strosa omkring i den lilla vildvuxna odlingen.
1a Goldsmiths Row

Etablerad ekojätte

För en medveten ekofoodie är Whole Food Market ett självklart val när man är i Storbritannien eller USA. Kedjan som öppnade som en alternativ butik i Texas 1978 har idag hela 365 butiker och köpte dessutom upp brittiska Fresh and Wild 2007. Här är allt ekologiskt, ”naturligt” och fairtrade. Mat, dryck, hudvård, rengöringsmedel, lite inredningsvaror och tidningar finns att köpa. Dessutom finns alltid en salladsbar och lite fika. I den stora Kensington-butiken finns en hel våning med olika restauranger. För en ekonörd kan flera timmar spenderas i där, tro mig.
The Barkers Building, 63-97 Kensington High Street