Peace & Love återföds

De var bäst i Sverige på att vara mer än en musikfestival, med samtal, debatter och kultur. Nu återföds Peace & Love i en ny kostym som lovar leverera ännu större fokus på visionen om rättvisa, fred och kärlek.
Dela artikeln

När festivalen Peace & Love gick i graven 2013, två månader innan det var dags för förra sommarens festival, var det många som blev besvikna. Trogna fans, organisationer som medverkat i många år och besökare som inte fick tillbaka inbetalda pengar. Men festivalen gick i konkurs och lämnade ett tomrum i den svenska festivalsommaren som annars domineras starkt av rena musikfestivaler.

Kvar i Borlänge fanns eldsjälarna i Peace & Love Foundation, en ideell organisation, separerad från musikfestivalen, och tanken på att göra en mindre festival som mer inriktade sig på samtal blandat med musik. Sista april släpptes de första namnen på Peace & Love World Forums medverkande och trots att de allra största namnen lyser med sin frånvaro är det ändå stor fokus på musik, med namn som Miss Li, Melissa Horn, Kartellen, Ebbot Lundberg, Edda Magnasson och Dogge Doggelito. I inspiratörsdelen hittar vi bland annat Anders Wijkman och föreningen Expo.

Arrangören Peace & Love Foundation har jämlikhet, rättvisa och demokrati som hörnstenar. De samarbetar med Föreningen Peace & Love som bland annat driver café Peace & Love i Borlänge och arrangerar välgörenhetsprojekt och kulturella evenemang året runt.

Vi hoppas att den nya festivalen tar ytterligare ett steg för att även lyfta miljöfrågor såväl genom själv arrangemanget som genom valet av föreläsare.

Peace & Love World Forum arrangeras 4-5 juli i Borlänge. Biljett kostar 690 kr. Ett biljettköp garanderas av biljettgaranti, så att pengarna återbetalas om festivalen ställs in. Så var inte fallet under förra årets festival, vilket orsakade många arga biljettköpare.