Svenshögen: Grönt från gården

Vid den vackra sjön Stora Hällungen, ligger den engagerade Åke Wikströms hus, odlingar, kursgård och Solgläntans gårdsbutik och café.
Dela artikeln

En bit ifrån Stenungssund på västkusten, vid den vackra sjön Stora Hällungen, ligger den engagerade Åke Wikströms hus, odlingar, kursgård och Solgläntans gårdsbutik och café. Här kryllar det av gröna blad, kommer du i skördesäsong svärmar det fullkomligt över. Åkes fru Tingting serverar den mest magiska och goda gröna drink jag testat, hon plockar bladen direkt när du gör din beställning, färskare kan det knappast bli. Dessutom kan du äta sallad eller hälsosamma kakor, allt ekologiskt och (förutom kaffet) i Raw Food-stuk. Vi testar även en chokladkaka modell Raw Food, som är saftig och söt, mycket godare än de Raw Food-efterätter som brukar erbjudas. Det genuina miljöengagemanget syns på solpanelerna på taken och Åke sätter sig gärna ner och pratar en stund om miljö och hälsa, trots att han jobbar sju dagar i veckan. Handla med dig lite grönt i gårdsbutiken, eller besök Bondens Marknad i Göteborg där Åke också säljer sina grönsaker.
Solgläntan gårdsbutik och café, Huveröd 227