Destination Nice

Naturlig och vegansk glass, raw food och superdesignat hotell med ekotänk. Den franska rivierans huvudstad erbjuder mysiga matställen, fina butiker och avslappnat strandliv men inte så mycket ekotänk. Vi har dock hittat några pärlor.
Dela artikeln

Gott för själen

Du äter mycket gott i Nice, då staden har både det bästa från det franska och det bästa från det italienska köket. Det finns gott om italiensk mat i Nice, staden har tidigare tillhört Italien. Italienska glassbarer är också något som finns lite överallt och italienska Meravoglias veganska och ”naturliga” glass är populär bland glassälskare. Glassen har extrakt av olivolja och saknar artificella färgämnen. Märk väl att Meraviglias glass är med mjölkprodukter och Meravoglia är vegansk.

MeraVoglia 39 Rue Massena

Bohemiskt häng

För den tillfällige besökaren eller den nyblivne Nicebon som vill ha ett stammisställe i Nice, kan Nice Life vara något. Svenskan Sophie startade detta ministälle 2013 och serverar vegetariskt, raw food, gröna drinkar och tilltugg i en miljö som inspirerar till häng och prat. Ibland arrangeras det events här också. Håll ögonen extra öppna när du letar efter stället, det är lätt att missa.

Nice Life 15 Bl Lech Walesa

Ekodesign med lyxkänsla

Det centrala hotellet HI i Nice är superdesignat av Matali Cresset. Det har tio olika rumskoncept med allt ifrån inglasade duschar mitt i rummet till stenbadkar och är tänkt att skapa upplevelser på flera nivåer. Du bjuds på en hälsosam och ekologisk frukost, tvättar dig i ekotvål och kan njuta av ångbastu i källaren eller av pool på taket. Vill du istället njuta av havet finns det en privat strand där du som boende får rabatt.

Hi hotel Eco Spa & Beach, 3 Avenue des Fleurs