Yoga girl frälser hela världen

Hon är Instagram-stjärnan som levererar yogainspiration från hela världen till miljoner sociala medier-konton varje dag. Rachel Bråthen är exilsvenskan som brinner för att få andra att förstå hur yogan kan förbättra ditt och andras liv.
Dela artikeln

På vilket sätt kan yoga vara med och skapa ett bättre liv?
– Yogan hjälper oss att uppskatta det goda livet. Den skapar utrymme för den uppskattning och närvaro som behövs för att skapa det liv vi vill ha. Alla har goda saker i sina liv, men det är lätt att vi klagar på regn, mörker och elände. Genom yogan kan vi lära oss att uppskatta det som är gott.

– Yoga gör oss också till bättre människor. När man aktivt praktiserar yoga gör man bättre val, fattar bättre beslut, får en bättre relation till planeten och andra människor. Man kan börja för att man vill bli smalare eller snyggare, och alla anledningar att börja är bra, men du kommer förhoppningsvis snart att börja inse att du duger som du är och älska dig själv. Alla har svårt med olika positioner, på så sätt är det rättvist. Och därför också meningslöst att jämföra sig med andra.

Hur kan man behålla energin och glädjen under det regniga och mörka halvåret i Sverige?
– När jag är i Sverige måste jag vara bättre på att planera in mina måltider i förväg så att de ska bli hälsosamma och innehålla juicer, grönsaker och nyttigheter. Dessutom är det tyngre att gå upp klockan sju och yoga när det är mörkt ute. Det är bra att hålla rutiner och planera, men att samtidigt inte vara så hård mot sig själv utan att acceptera att ingen är perfekt, att vi duger som vi är.

Rachel Bråthen, vars Instagramkonto yoga_girl har över en miljon följare är aktuell med boken ”Yoga girl – att finna lyckan, skapa balans och leva med ett öppet hjärta”. Hon är även yogainstruktör och arrangerar yogaretreats over hela världen.

Yogagirls bästa nybörjartips hittar du här!

Mera yoga

Så säger forskningen om yogans effekter

​4 sätt att utöva yoga på