4 sätt att utöva yoga

Yoga i datorn, yogaaktivism, pop-upyoga eller varför inte går på ett yogaevent? Att utöva yoga behöver inte bara vara att traggla sig igenom lektioner i en gymlokal.
Dela artikeln

1. Bli en yogobe

Svårt att komma loss? Idag finns det många möjligheter att träna yoga och meditation hemma, med proffsinstruktörer. Yogobe är ett företag som erbjuder dig att streama fritt med yogavideos för 189 kronor i månaden. De har dessutom ett aktivt social nätverk på Facebook genom gruppen #Beyoga365 som ger dig utmaningar, tips, råd och inspiration. Ett nytt initiativ är yogamom365 som vänder sig till gravida eller nyblivna mammor med tips och råd.

2. Lek med yoga

Ett sätt att hålla inspirationen uppe är genom att besöka yoga-events för att träna med nya instruktörer i nya miljöer. Och det behöver inte betyda att flyga till andra sidan jorden för att göra det. YogaGames är ett stort yogaevent i Sverige, med internationella proffs. Numera finns eventet både i Göteborg och Stockholm under vårsäsongen. Du kan också hitta olika retreats och events på Yogaevents.se

3. Bli yogaaktivist

Arrangera ett eget yoga-event hemma hos dig själv, på ditt kontor eller varför inte starta en Flash Mob mitt på något offentligt ställe? Det har arrangerats Flash Mobs i yoga bland annat på Stockholms Centralstation, men det kan lika gärna vara någon annanstans, som i en park. Du behöver egentligen ingen utrustning i yoga, befinner du dig på en gräsmatta kan du till och med klara dig utan matta. Det är bara att köra!

3. Pop-Up Yoga

Tyvärr är yoga oftast ganska dyrt och inget som alla har råd att göra. Men det finns aktivister som vill sprida yogan utanför finrummen. Maria Ekman har startat Pop-Up Yoga på Clarion Hotel i Stockholm, där ett tio-kort kostar 550 kronor. Andra som försöker erbjuda billigare klasser är Yogawithellcat som erbjöd utomhusklasser för 20 kronor i somras och 80 kronor inomhus i hyrd lokal under vintern.

Mer yoga

Instagramstjärnan Yogagirl i en kort intervju och här ger hon sina bästa nybörjartips.

här säger forskningen om de medicinska effekterna av yoga.