"Mitt mål nu är att sträva efter lycka"

Åsa i Norrbotten driver den anonyma bloggen ”Miljonär innan 40” som handlar om hennes resa ifrån att ha levt på existensminimum till att bli miljonär. Sedan hon nådde sitt mål år 2013 är nu lyckan i fokus.

Hur ser din relation till pengar ut?
– Jag skulle vilja säga att den är både positiv och kontrollerad. Jag har alltid haft koll på inkomster och utgifter och tycker det är viktigt att ha det. Jag har haft perioder i livet som har varit väldigt tuffa ekonomiskt, då jag levt på existensminimum, men inte ens då har jag sett det som dåligt.

Varför ville du bli miljonär?
– Jag hade blivit utlöst från ett hus av min tidigare sambo och hade inte längre svårt att få det att gå runt ekonomiskt. Jag kände att jag behövde ett nytt mål och ville se om det var möjligt att spara ihop till en miljon även när man tjänar så pass lite som jag gör. Sedan spann det också vidare i att det är en trygghet i framtiden då jag vet att jag kommer att få en jättedålig pension, och för att kunna ha en buffert om något händer. Trots att mina inkomster har ökat har jag inte förändrat mitt sätt att leva, så det har inte krävt några uppoffringar alls.

Hur förhåller du dig till medveten konsumtion?
– Jag tänker på det genom att jag köper mycket begagnat. Jag är mycket på Tradera, och skänker vidare saker till Röda Korset. Däremot går ekologisk mat inte riktigt ihop med mitt sätt att leva billigt. Men om det bara skiljer någon krona eller öre försöker jag välja det.

Hur har den här resan förändrat dig som person?
– Hela livet har väl förändrat mig egentligen, inte minst de mål jag har haft och nått under tiden. Det har gjort mig starkare att se att jag når de mål som jag sätter upp för mig själv. Mitt mål nu är att sträva efter lycka och vad som är det perfekta livet för mig. Just nu händer det en massa positiva saker av sig själv, som att du tycker att jag är så pass intressant att du vill intervjua mig.