Caminos Framtidsdag: Mer medkänsla ger hållbart samhälle

Christina Andersson menar att vårt samhälle skulle bli mer hållbart om vi fokuserade mer på medkänsla med oss själva och andra snarare än på tävling och jämförelse. Hon är en av många spännande personer som medverkar på Caminos Framtidsdag i Stockholm den 7:e mars.
Dela artikeln

– Lyckas vi stärka vår compassion, vår medkänsla, för både oss själva och för andra så får vi ett mer hållbart samhälle. Compassion handlar om att kunna ta emot omtanke och vänlighet och uppleva den, att ta emot andras goda gärningar, tro gott om andra och visa sina vänner värme, trygghet och omsorg.

Citatet ovan kommer ifrån en kommande intervju i Camino med Christina Andersson, doktorand vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, och aktuell med boken Compassioneffekten. 7:e mars är Christina en av talarna på Caminos Framtidsdag i Stockholm som i år har temat "Håller vi". Hon kommer att medverka i den del av programmet där vi vänder oss inåt och tittar på vad som krävs för att vi som brinner för hållbarhet och en bättre värld ska orka kämpa vidare.

Caminos Framtidsdag 2017 arrangeras i samarbete med ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, och Hållbar stad, webbplatsen med inspiration och kunskap om hållbar stadsutveckling. Viktiga frågeställningar för årets konferens är: “Håller jorden, våra resurser och vi människor, Är världen på väg år rätt eller fel håll. Vem ska vi tro på?”
Som vanligt inleds dagen med Caminos egna omvärldsanalys och trendspaning som belyser de största hållbarhetsutmaningarna liksom de hetaste och mest hoppfulla lösningarna för framtiden som vi ser just nu.

Framtidsdagen riktar sig till dig som är en framtids- och hållbarhetsintresserad aktör inom näringsliv, akademi, offentlig sektor, ideell organisation eller folkrörelse.