Destination: Sunne

Sunne är en perfekt hemester för den som vill uppleva natur, kultur, goda smaker och aktiviteter. Här finns spa, vattenland och skidtunnel för den aktiva men också en världsberömd kulturscen och unika, lokalproducerade råvaror.
Dela artikeln

Skulpturpark med bus

Rottneros Park är en vacker skulpturpark att spatsera runt i. För barn är det rena himmelriket, med en äventyrslekplats i flera nivåer – med hopptorn, linbanor, rutschkanor, flottar och mycket mera. Det pittoreska kaféet serverar desutom mat från Grön Ko, ett värmländskt företag som producerar ekologiskt kött av “långsamtväxande gräsätare”. Kanske ta ett besök till parken som en skön avslappning innan ett besök på den världsberömda Västanå Teater, som ligger granne med parken i en stor röd lada.

Med lokala smaker

På trevliga restaurangen Saffran & Vitlök i centrala Sunne serveras mat som är så lokal som möjligt: mjöl från Stöpafors kvarn, lax från Gustavslax, bröd från Höjes vedugnsbageri och ost från Lillängens gårdsmejeri. Här serveras lunch och middag. En lunch kostar 95 kronor för vuxna, och barn under 15 år betalar 5 kr per år de är gamla. Åsa och Roland som driver restaurangen har mottot att bara laga sådant de själva skulle vilja äta.
STORGATAN 39

Mjöl på gammalt vis

Skrädmjöl är ett mjöl på havre som rostats och skrädats (skalats) och sedan malts i Stöpafors kvarn sedan 1917. Det har starka värmländska traditioner och används i värmländska rätter som Mårbackakaka, nävgröt och skrädmjölsmjöl, och numera även i pizzor, surdegsmjöl och välling. Skrädmjöl har ökat i popularitet de senaste åren för att det är glutenfritt. För att vänja sig vid smaken kan man välja att byta ut en del av sitt vanliga mjöl vid bakning.
STÖPAFORS 237

! Till Sunne reser du med Fryksdalsbanan eller buss 200. Kolla varmlandstrafik.se