Ukulelefamiljen börjar rensa – häng på!

Nu ska påbörjade projekt i byrålådor bli gjorda, trasiga skor bli slängda, to-do-listor ska försvinna och energitjuvsrelationer tas bort. Ukulelefamiljen rensar år 2017. Häng med, häng på, peppa och peppas.
Dela artikeln

KRÖNIKA. Ett köpstoppsår är slut, och många har frågat vad som är det första vi ska shoppa loss på. Ukulelefamiljen, bestående av tre vänner och våra fem barn, hade köpstopp hela år 2016 och nu ska det väl shoppas? Kläder och möbler och upplevelser och nya cyklar och utemiddagar och kaffe på stan... Eller? Den yngsta Ukulelen hade i julas en önskelista med en enda rad: färre saker i sitt rum.

Ingen av oss vill sluta - året har givit många spännande tankar och möten med kloka (och mindre kloka) människor. 2017 fortsätter med den naturliga tilläggsrubriken Rensaråret.

Vi önskar att vårt köpfria rensarår ska främja interaktiviteten, så berätta för oss vad just du längtar efter att rensa ut, och hur du bär dig åt. Följer du den trendiga KonMari-filosofin? Har du läst Rensa i röran med Feng Shui och går och funderar på vilka av dina tillhörigheter du älskar? Missar du inte ett avsnitt av Youtubern Lauren Singers Trash is for tossers? Eller tycker du, som en god vän uttryckte det, att ordet ”köpstopp” borde betyda att stanna upp just för att handla något, och att rensning har en negativ klang? Tveka inte att höra av dig. Efter sommaren kommer vi gräva lite djupare när det gäller rensning i Camino och kanske blir det just din kommentar som ger oss bästa tipset om en artikel många vill läsa.

Våren började med att en av oss bodde i en hyreslägenhet som skulle renoveras. Utan vatten i två månader blev det en utmaning som heter duga, och när två hela rum skulle rymmas i det tredje kom rensandet igång rejält. En del hamnade på second hand-marknaden och en del hos återvinningen. En del väntar i källaren på nästa tankevända.

Vi vill nu rensa ut allt ifrån oavslutade projekt och dysfunktionella tankar till gammal bråte och lik som ligger i garderober och förråd till ingen nytta för att ge mer plats till livet. Följ oss på facebooksidan Ukulelefamiljens Köpfrihet och Rensarmod, eller kontakta oss på Camino med dina idéer och kommentarer.

Läs mer:

Ukulelefamiljen föreläser

Ukulelefamiljen tipsar: Rensat till en takhöjd på 460 centimeter

Någon som rensat rejält för att kunna få plats i sin nya lägenhet är Karin Beckman, kulturchef i Vara kommun. År 2017 är året då hon undersöker hur mycket – eller lite – tillhörigheter hon egentligen behöver. Hon hittade en lägenhet i centrala Göteborg, där varje bräda och varje detalj är av enbart återvunnet material. Interiören är platsbyggd på lägenhetens knappa 17 kvadratmeter, och takhöjden på 460 centimeter ger oanade möjligheter.