Destination Varberg

Varberg är en populär stad att besöka under alla årstider. Här hittar du nakenbad i antika kallbadhus, utflykter till intressanta gårdsbutiker och lokala smaker på restauranger och bagerier. Till Varberg åker du för att njuta.
Dela artikeln

Utflyktsmål Deluxe

Det är svårt att sammanfatta Strömma Farmlodge. Det är ett bed & breakfast, ett fik, en diversehandel, en antikhandel och de har olika gästande försäljare. Här hålls melodikryss, konserter, bröllop, skördefest och julmarknad. Det finns lekplats för barn och en gammal kvarn att titta på, och miljön är bedårande och avslappnande. Det ligger en bit utanför Varberg, i Tvååker, men är väl värt ett besök. Om du cyklar dit kan du övernatta på deras b&b och besöka andra mysiga gårdsbutiker i närheten, såsom Öströö fårfarm och Vareborgs bärodling.
Strömma 6, Tvååker

Kalla bad och varma rum

Om du besöker Varberg utanför badsäsongen så kommer du fortfarande ha många möjligheter att bada. Varberg har varit en populär kurort sedan år 1811 då Svartekällan lanserades som hälsobrunn. Idag finns bland annat Asia Spa på Stadshotellet, det kända Leninbadet på Hotel Gästis och Varbergs Kusthotell som njutningsmöjligheter. En enklare variant är att besöka det historiska kallbadhuset från år 1903, som består av enkla bastur och möjlighet att bada naken i havet. Vuxna betalar 70 kronor i inträde och ungdomar 35 kronor. Det finns en herr- och en dambastu och det är naket som gäller.
Otto Torells gata 7

Ätbart vid havet

En promenad längs hamnen, utmed fästningen och ner mot Apelviken är ett måste om du besöker Varberg. I Apelviken kan du avsluta dagen med middag på mysiga restauranger som Majas vid Havet och John's Place. Det charmiga Kustbageriet vid hamnen i Varberg är populärt och omtalat och ett bra ställe att starta dagen på med frukost. De gör bröd på hantverksmässigt vis, på surdeg såklart, med ekologiskt mjöl från närliggande Limabacka kvarn. Utöver bröd finns även praliner, söta bröd samt egengjord müsli. Ibland hålls även kurser i surdegsbrödsbakning.
Skeppsgatan 10

Resa hit

Till Varberg kommer du enkelt med tåg från landets alla hörn och kanter. Från Göteborg tar det cirka en timme och från Malmö drygt 2 timmar.