Destination: Åre

Till vinterparadiset Åre tar du dig enkelt med tåg. Här finns gott om företag med miljöprofil, lokalt producerad mat, fina ekologiska råvaror och ett friluftsliv som ständigt erbjuder nya ­utmaningar.
Dela artikeln

Att göra

Skidor på längden
I Åre finns det fantastisk utförsåkning men också minst lika fantastiska längdskidspår. Längd är ett billigare alternativ, 75 kronor per dag eller 299 kronor för en vecka med spårpass. Det ger dessutom möjligheten att komma ut i naturen och möta lugnet och stillheten. Åre har satsat mycket på längdspår och runt Åre­skutan finns det många olika sträckningar att välja på. Att köra Åreskutan runt är ett rejält dagspass för de hugade.
skistar.com

Att äta

Café som gör gott
På Café Torget bakas bröd på stenmalet ekologiskt mjöl och maten som serveras är huvudsakligen ekologisk. Caféet erbjuder frukost, lunchbuffé, middag och fika och ligger mitt i Åre by. Här är det mysigt och livlig stämning, och på somrarna kan man hänga i en hängmatta på utsidan. En perfekt paus under dagens aktiviteter.
Kabinbanevägen 22E
cafetorgetare.se

Klä dig

Hyr plagget
Om du inte har skidkläder, tält eller turskidor så kan du hyra dem via Rent-a-plagg. Du bokar på nätet och hämtar antingen ut kläderna på deras lager i Åre eller får dem levererade till ditt boende. Det är ett bra sätt att slippa släpa på massa utrustning på tåget, eller att behöva köpa utrustning för bara en resa. Prisexempel på en barnoverall är 150 kronor för en dag. Övrig skid-, mountainbike- och sport­utrustning hyr du enkelt i butiker nära liftarna.
Handelshuset i Såå
Såå 406
rentaplagg.se