Destination Köpenhamn

Tack vare sin ruffiga charm och sina kontraster är Köpenhamn ett spännande resmål som ständigt överraskar. Här har cykling varit stort länge, men miljöengagemanget har nu även nått in i andra arenor.
Dela artikeln

Äta

Eko i Kødbyen
Köttbyn har länge varit ett lite ruffigt, men häftigt ställe att besöka I Köpenhamn. Har finns det ett center där rena sprutor delas ut till narkomaner, här ligger Warpigs som fokuserar på kött och hårdrock, men här finns också Bobs Bistro, ekologisk mat på en hel del lokal och säsongsbetonade råvaror. Det är gott och avskalat. Ta ett bord vid fönstret och passa på att titta på människorna utanför.
→ Bobs bistro, Halmtorvet 19

Shopping

Kul stadsliv på loppis
Googla lite på loppisar i Köpenhamn och du får upp en hel del. Rita Blås lopper är en favorit, men det finns flera, särskilt på söndagar. Priserna är humana men det är snygga grejer, inte en massa skräp. Ofta kan du köpa en bit mat från någon lokal matförsäljare. Ett trevligt sätt att även lära känna lite unga Köpenhamnsbor och få insidertips för den nyfikne.
→ Rita Blås lopper, olika platser

Göra

Utflykter runt i stan
Att tipsa om att cykla i Köpenhamn är nog lite för klyschigt, de flesta är medvetna om att det är en av världens mest cykelvänliga städer. Men det är också en fin stad att spatsera i. Ta en sväng förbi Nyhavn och ät grymt goda Smørrebröd, kolla in Kärleksbron och de fina husen, eller ta en färja ut till det nya hippa området Reffen. Stadsodlingen Östergro på taken av Nelleman Holding är också värt ett besök. Där finns massor att göra för den med lite gröna fingrar eller fötter.

Resa hit

Till Köpenhamn tar du dig enkelt (och ofta ganska billigt) med både tåg och buss. Kolla till exempel Sj.se eller flixbus.se

Läs mer

Se gärna även vår äldre destinationguide till Köpenhamn (med reservation för att ställena vi besökte då eventuellt inte finns kvar eller har förändrats).