Hängselbyxor och förnybara energikällor

SPONSRAD ARTIKEL. Tyskland har, välförtjänt, dragit till sig negativ ”dieselpublicitet” i form av gigantiska utsläpps-fiffel. Det finns dock företag som skänker ljus till Autobahns smogfyllda biltunnlar.

Det tyska familjeföretaget engelbert strauss, marknadsledande inom work wear, tillverkar yrkeskläder, hängselbyxor, bygg-, fritid- och arbetskläder och gör det med en miljömedveten policy.

“Vara beslut har både direkta och långtgående konsekvenser och att ”strutsa” sin miljöpolicy är en förödande inställning. Idag gäller det att kollektivt täta sitt tänk och optimera sin miljöpaverkan både som privatperson men framför allt som internationellt företag“

Sol, vind och vatten från höga Alper

Nyligen sattes det nytt rekord i Tyskland då hela 85 procent av landets energi kom fran förnybara energikällor. En avgörande faktor till detta är företag som engelbert strauss där taken pryds av asfaltssvarta solceller. All energi som behövs utöver det solcellerna levererar kommer från förnybara energikällor.

Vid utökningen av anläggningarna i Biebergemünd-Wirtheim 2015 lades särskild vikt vid användningen av klimatvänlig teknologi och bergvärme levererar klimatneutral värmeenergi. Bade små och stora bäckar som LED-lampor och ett system för energieffektiv kylning, bidrar till ett positivt resultat. Sveriges egen användning av driksvatten som bruksvatten, ställs i skarp kontrast till engelberts gigantiska regnvattentank. För att spara vatten används regnvatten till toaletter och bevattning av grönområden.

Hur du kan spara vatten

Enligt Naturskyddsföreningen köper vi årligen 13 kg kläder per person i Sverige Kläderna tillverkas oftast av bommulsfibrer och kräver stora kvantiter vatten – 1 kg bommull, 10 000 vatten. Störst mängd vatten går åt i tillverkningen. Kläder av god kvalitet och slitstarka material gör att du kan använda dem längre och på sa sätt spara vatten.

Som en av de första tillverkarna på marknaden erbjuder Engelbert Straus arbetskläder av återvunnen polyester. Polyester, som är ett syntetiskt material tillverkat av den begränsade naturresursen mineralolja, kan återvinnas och sedan återanvändas på många olika sätt. Tack vare den återvunna polyestern behövs inte nya råmaterial och det genererar också mindre restavfall. I kombination med naturlig bomull erhålls ett förstklassigt, mycket slitstarkt blandmaterial för kläder av högsta kvalitet. Produkterna består till 65 procent av återvunnen polyester och 35 procent bomull. engelbert strauss är inte bara medvetna om miljön utan ocksa arbetsmiljön. År 2016 anslöt de sig till Fair Wear Foundation för att förbättra arbetsvilkoren i textilindustrin.

Hängselbyxa eller snickarkilt

Hängselbxor eller snickarbyxor som de ocksa kallas, började användas redan på 1800-talet. En överdel som hålls upp med hjälp av hängseln, praktiska verktyshallare och fickor gör dem perfekta till dina miljösparande DIY-projekt.

Snickarkilten är definitivt post-millenium. Vad du än väljer att arbeta i erbjuder engelbert strauss mångarig erfarenhet, egenutvecklade kollektioner med minimal miljöpaverkan som prioritet.