_Maja Andersson
DU BEHÖVER
• 2,25 dl ekologiskt vetemjöl
• 1,1 dl salt
• 0,5 msk ekologisk olja
• 1 msk ekologisk citron-/limejuice
• 2,25 dl kokhett vatten
• Eventuell färgsättning, till exempel gurkmeja, blå spirulina och karamellfärg
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull.
2. Tillsätt olja, citronjuice, eventuell färgsättning och det heta vattnet och rör om.
3. Sätt kastrullen på spisen på medelvärme och rör om tills degen släpper från kanterna av kastrullen.
4. Låt svalna och knåda ordentligt. Klart!
Förvara i lufttät burk eller plastpåse och använd leran igen och igen. Den håller i månader, minst!
Den här instruktionen kommer från bloggen Ekotipset, som drivs av Ellinor Sirén. För fler smarta och hållbara idéer, spana in den eller följ hennes sociala medier-konton med samma namn.