Hållbar semester - ta tåget

Semesterresan närmar sig och du överväger olika alternativ. Det positiva med att åka tåg är att du kan hoppa av när du vill och även se mycket på vägen. Dessutom är det mycket bättre för miljön än att flyga.

Du kan både uppleva kulturliv och roliga sportaktiviteter. Rent praktiskt finns det flera saker du kan göra för att hitta en bra tågresa. Det är oftast även billigare att resa med tåg än flyg. När du flyger tar du dig från en destination till en annan utan stopp, med tåget kan du göra din resa i korta etapper och därmed se mer av världen.

Åk tåg till Italien

Italien är en av de första länderna som brukar dyka upp i folks medvetande när det snackas om semester i Europa. Landet rymmer många härliga matupplevelser och vacker natur, samt gott om sevärdheter och shopping. Det är dessutom ganska enkelt att ta tåget ner till Italien och det finns många intressanta ställen att stanna på under resans gång. Du kan passera de vackra Alperna med sina järnvägar som slingrar sig uppför bergen. Passa på att stanna i Tyskland och upplev Berlin och allt staden har att erbjuda. Om du har ett kulturellt intresse finns det mycket för dig att hämta i Berlin.

Ta tåget till härliga London

Du kan faktiskt ta tåget till London, genom tunneln Dover-Calais. Passa på att stanna till i Frankrike och avnjut en croissant eller baguette på ett café. När du kommer till London finns det både härligt krogliv och shopping. Dessutom är det ofta fritt inträde på många museer samt att det finns storslagen arkitektur att titta på helt gratis. Fotboll är nästan givet att kolla på i England. Du kan köpa officiella Premier League biljetter online när du vet vilken match du vill se. Det är ett måste att uppleva! På tåget kan du ladda upp och snacka taktik med dina vänner medan ni njuter av tågresan.