Hur fungerar hårborttagning med laser?

Den allra enklaste formen av hårborttagning är rakning men denna variant kan inte ses som särskilt bekväm. Förutom att det är lätt att skära sig tar det inte lång tid innan den fula stubben dyker upp igen. Lasermetoden är effektiv, lämnar inga spår och ger dig zoner utan hår under mycket längre tid.

SPONSRAD ARTIKEL

Idag finns det en rad olika metoder för att få bort oönskat hår på kroppen. Men när du söker efter hårborttagning i Stockholm eller i annan svensk stad kommer du att märka att ordet laser dyker upp. Laserhårborttagning är populärt och det är inte så konstigt. Metoden har många fina fördelar.

Hårborttagning att lita på

Så fungerar behandlingen:

  • Med en specifik form av laser kan hudkliniken som ger hårborttagningen behandla alla områden på din kropp, från ansiktet till fötterna! Lasern avger ljus som kan fokuseras på hud- och hårpigmentet melanin.
  • Lasern kan riktas så exakt att enbart de önskade hårstråna och hårsäckarna förstörs. Med en eller flera behandlingar försvinner hårstråna från roten utan att det gör ont. Håren kommer att brännas utan att huden omkring skadas.
  • Med modern teknik går det snabbt och toleransen är mycket god. Även större partier med mycket hår kan behandlas på kort tid.

Olika typer av hårborttagning i Stockholm med laser

Det är viktigt att tänka på att det finns en rad olika lasermetoder för hårborttagning. När du vänder dig till en hudklinik i Stockholm för att få bort hår i ansikte, bikinilinje, på ryggen och benen ska du undersöka hur de jobbar.

Utrustning som Light Sheer Diode och Duet tillhör det allra senaste som finns inom laserhårborttagning. Men det räcker inte med säker och effektiv laserutrustning. Den som ska ge behandlingen måste också vara erfaren och förstå hur man behandlar på ett säkert sätt.

Be att få prata med nöjda kunder och boka in ett möte. Beroende på hur den hårväxt som du vill behandla ser ut kan det vara tal om en kortare eller lite längre behandlingsperiod. Det är viktigt att du får rätt uppfattning om vad som behöver göras från start.

Är laserborttagningen permanent?

Lasermetoden är väldigt populär för den kommer mycket nära permanent hårborttagning. Om hår som bränns bort på detta vis försvinner för evigt eller bara blir mindre aktivt beror på flera olika saker som:

  • Färg och tjocklek på hår som behandlas
  • Färg på huden
  • Vilken typ av laser som används
  • Hur kompetent hudterapeuten som behandlar är

Så oavsett om du är på jakt efter hårborttagning i Stockholm eller annan svensk stad bör du se till att få den gjord av en skicklig hand som håller i den bästa laserutrustningen!