Camino ställer om för nya tider

Nu ställer vi om och anpassar oss till annorlunda tider. Det är en tuff period för oss alla nu och vi tänkte bara dela med oss lite kring vad som händer hos oss på Camino.
Dela artikeln

Vi har ett tag nu arbetat med att ställa om vår utgivning till att bli digital. Vi ska också bröja arbeta med nya publiceringsrutiner på Caminomagasin.se så att artiklarna och sektionerna mer kan efterlikna dem i den fysiska tidningen, men samtidigt innehåller ett nytänk som passar digitalt. Ni kommer att märka av det allt eftersom, och ni är givetvis välkomna att höra av med idéer!

Tyvärr är det i dagsläget svårt att göra reportage ”på plats” (även om vi har några enstaka på lager vars besök vi gjorde innan pandemin bröt ut). Vi har massor av reportageidéer som vi längtar efter att ta tag i. Vi har också behövt skjuta upp vårt sista fysiska nummer på grund av ekonomiska faktorer relaterade till både Corona-krisen och det faktum att vår tidigare största uppdragsgivares rekonstruktion fortfarande inte är klar.

De flesta av våra inbokade föreläsningar är uppskjutna till hösten, men vissa sker digitalt – häng gärna med oss där. I samarbete med Studiefrämjandet kommer man kunna se en live-streamad föreläsning av Johannas föreläsning Ett hållbart liv. Därtill kommer vi att arrangera en digital föreläsning om våra uppdaterade hållbarhetstrender till ett superpris inom kort. Krisen har gett oss en möjlighet att läsa oss hantera digitala verktyg ännu bättre, vilket vi ser som en bra grej.

Vi håller också på att planera 2020 års upplaga av Caminos Framtidsdag, som med största sannolikhet kommer ske i slutet av November. Även detta kommer det mer information om inom kort.

"Även om världen på ett sätt håller andan och pausar, så jobbar vi på för fullt med att hitta lösningar"

Camino deltar i några olika forskningsprojekt som pågår även under krisen, bland annat ett projekt ihop med Chalmers och Borås Science Park, med fokus på kvarterets konsumtion. Johanna har precis lämnat in ett manus av sin nya bok till Ester Bonniers, något vi berättar mer om i kommande nyhetsbrev.

Så även om världen på ett sätt håller andan och pausar, så jobbar vi på för fullt med att hitta lösningar både för vår verksamhet och för planeten i stort. Vi kommer de kommande månaderna lägga vårt fokus på att uppdatera Caminomagasin.se, där fokus den senaste tiden har varit omställning, hållbarhetseffekter av Corona-krisen och vägar framåt efter Corona. Vi tar gärna emot förslag på ämnen ni skulle vilja se mer av.

Vikten av alternativa medier som ger andra berättelser och vinklar än gängse har aldrig varit större än nu. Vi är beroende av att ni läsare betalar för access till Caminomagasin.se för att fortsätta vårt arbete, och vi är överväldigade av hur många som gått in och skaffat accesser de senaste veckorna.

Tack för det! Ta hand om er!