Hoppfullt om regenerativt jordbruk

Att bedriva jordbruk i harmoni med naturen, med högsta möjliga biologiska mångfald - det är målet för de tidigare stadsborna John och Molly i dokumentärfilmen The Biggest Little Farm som nu går att se på Svt Play.
Dela artikeln

John och Molly Chester köper 80 hektar död mark på den kaliforniska landsbygden, som ett första steg i att förverkliga sin dröm om att lämna livet i staden och börja på nytt som jordbrukare. Målet är att skapa ett jordbruk i harmoni med naturen, med högsta möjliga biologiska mångfald. Dokumentärfilmen The Biggest Little Farm är det mest hoppfulla jag sett på en lång lång tid. På ett fåtal år förvandlar John och Molly den torra obrukbara biten land de köpt till en magisk sprudlande plats med liv precis överallt. De sysslar med regenerativt jordbruk i sin renaste form, allt de gör syftar till att bygga upp matjorden och stärka den biologiska mångfalden, år efter år. John och Molly stöter också på stora motgångar och tvingas in i en stundtals stapplande dans med ekosystemen, när de utmanas av prärievargar, sniglar, gnagare och andra inte helt lätthanterliga besökare. Filmen finns på SVT Play som Våran lilla bondgård.

! Det här är en notis som kommer från nyhetsbrevet Veckans cirkulära som författas av Tobias Jansson och bevakar utvecklingen inom regenerativ och cirkulär ekonomi.