5 guider till svenska sommarpärlor

Från och med 13 juni är det möjligt att resa fritt i Sverige för den som är frisk. Det firar vi med svemester-tema på Caminomagasin.se. Här är fem minidestinationsguider till de svenska sommarpärlorna: Öland, Ven, Varberg, Arvika och Sunne.

Klicka på rubrikerna för att komma direkt till guiderna.

Destination Öland
Sveriges minsta landskap Öland har normalt endast 25 000 invånare. Men under sommaren stiger antalet boende till hela en miljon. Trots det finns fortfarande gott om plats och goda skäl för fler att utforska ön, inte minst med cykel.

Destination Ven
Ett av Sveriges kanske mer okända sommarparadis är Ven, som mitt emellan Danmark och Sverige både har klippor vita som Dover, rapsfält gulare än ett eko-ägg och en av landets härligaste cykelrundor. Vart du än kommer på ön är det närproducerat som gäller.

Destination Varberg
Varberg är en populär stad att besöka under alla årstider. Här hittar du nakenbad i antika kallbadhus, utflykter till intressanta gårdsbutiker och lokala smaker på restauranger och bagerier. Till Varberg åker du för att njuta.

Destination Arvika
Landets äldsta konsthantverksbutik, en egen version av Skansen och ett linneväveri i Nobelklass – plus en rad kaféer att ta fikapauser på. Kanske ska nästa semestertripp bli en kulturell helg i Arvika?

Destination Sunne
Sunne är en perfekt hemester för den som vill uppleva natur, kultur, goda smaker och aktiviteter. Här finns spa, vattenland och skidtunnel för den aktiva men också en världsberömd kulturscen och unika, lokalproducerade råvaror.

Läs mer