Ultimata formeln för sallader och bowls

Följer du formeln nedan kommer du enkelt att kunna svänga ihop både mättande och spännande sallader och bowls. Plocka gärna något från varje kategori för att göra dem riktigt mumsiga och mättande.
Dela artikeln

Sädesslag/ nudlar + 2-3 basgrönsaker + baljväxt + bladgrönt + röra/dressing + 1-2 toppingar

Förutom som enskilda portioner råkar just sallader vara utmärkta att servera på bufféer eller när det är bjudning för många eftersom de går att förbereda i stor utsträck-ning och är goda att servera rumstempererade. Serverar du flera sallader på en buffé eller under en middag behöver samtliga inte nödvändigtvis täcka in alla de kategorier som presenteras här nedan. Försök då i stället se till att de olika salladerna, eller ta-pasrätterna, tillsammans innehåller något från varje kategori så kommer du åt den där helheten på tallriken ändå.

Receptet kommer från Therese Elgquists bok Växbaserat.

Illustation: ​Gaia Padovan