Vegagen med rödlök och äpple

Växtvärlden är full av protein, mer eller mindre allt du äter innehåller det i olika mängder. Tofu innehåller en extra stor mängd protein och går att variera och laga på många olika sätt.
Dela artikeln

Ingredienser

250 g fast tofu
1 tsk olja
2 dl fet växtyoghurt
1⁄2 dl vegansk majonäs (alternativt ytterligare 1⁄2 dl växtyoghurt)
2 msk tångkaviar
2 msk finhackad dill
zest + 1 msk citronsaft från 1 ekologisk citron
1 finhackat rött äpple
1⁄2 finhackad rödlök
flingsalt och nymalen svartpeppar

Smula tofun i mindre bitar och fräs i lite olja tills den är gyllene. Ta bort från värmen och lägg i en skål. Blanda växtyoghurt, vegansk majonnäs, tångkaviar, dill, citron, rött äpple och röd-lök. Rör om, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. God på knäcke och surdeg!

Receptet kommer från boken Växtbasrat, av Therese Elgquist.