Clas Ohlson börjar med uthyrning av verktyg

Det finns en lång radda verktyg för hemmafixande som många av oss kanske inte behöver ha i sin ägo eftersom de används sällan. Nu rullar Clas Ohlson ut konceptet Hyr hos Clas som gör det möjligt att hyra ett antal olika verktyg av denna typ i företagets samtliga butiker.
Dela artikeln

Bultsax, sticksåg, tigersåg, krysslaser, mattvätt, borrhammare... Säkerligen är det motiverat för den superhändige att ha en hel del av dessa verktyg och maskiner i sin ägo, men det är också exempel på sådant som ju inte måste finnas i varje hem. Istället är det, av flera anledningar, motiverat att hyra den här typen av verktyg och maskiner för enskilda renoveringsprojekt eller för andra behov som kanske uppstår ett par gånger om året. Från och med början på september så går det finfint att hyra verktyg hos Clas Ohlson. Satsningen, som man kallar Hyr hos Clas, innefattar 16 verktyg som kan bli dina för en eller flera dagar, för 29-199 kronor per dygn, och rullas ut i samtliga butiker i Sverige, Norge och Finland.

Clas Ohlsons mål att vara klimatneutralt och cirkulärt till 2045 kunde dock vara betydligt vassare, men kanske kan Hyr hos Clas bli en positiv erfarenhet som stimulerar till att formulera en skärpt målsättning?

! Det här är en notis som kommer från nyhetsbrevet Veckans cirkulära som författas av Tobias Jansson och bevakar utvecklingen inom regenerativ och cirkulär ekonomi.