Mot en annan framtid

Magnus Carlson, sångare i bandet Weeping Willows, är i dagarna aktuell med boken En annan framtid – Magnus Carlsons hållbarhetsresa, skriven ihop med Caminos chefredaktör Johanna Stål. Med boken vill han att fler ska haka på hållbarhetsresan, som gett honom högre livskvalitet.

Varför gjorde ni den här boken?
– Vi ville göra en bok som når de som kanske inte vanligtvis skulle läsa en miljöbok, de som är mina fans, fotbollsspelare, män i medelåldern som har svårt att ändra sina vanor. Det är en fortsättning på mitt sommarprat 2018, där jag istället för att prata om mitt eget liv, valde att intervjua olika experter på miljö och klimat. Boken handlar om min personliga resa och om mina funderingar och slutsatser från Stockholm. Jag vill också visa att det inte behöver vara så svårt att ställa om och att mycket i livet faktiskt blir bättre.

Jag ville ha Johanna som medförfattare då jag tycker hon resonerar så klokt i Camino och i sina tidigare böcker. Jag har givetvis prenumererat på Camino i flera år! Johanna har hjälpt mig att hitta svaren på frågor jag haft i så många år.

Är det en musikbok eller en hållbarhetsbok?
– Både och, med övervikt mot hållbarhetsbok. Varje kapitel kretsar kring en av mina låtar och innehåller tankar och upplevelser från mitt liv. Sedan följer en del med fakta, expertintervjuer och olika listor med tips. Tanken är att det ska vara en bok som manar till agerande och att man känner lust att göra något. Ämnena börjar mjukt med mat och shopping och i slutet av boken blir det mer avancerade grejer som naturens rättigheter, kretsloppsekonomi och ekonomisk frikoppling. Det finns ett kapitel som vi dedikerat till musikbranschen, där vi djupdyker lite i hur branschen jobbar med hållbarhetsfrågan. Artisten Miss Li och mina kollegor i Weeping Willows intervjuas om sina engagemang och mina bokare berättar om svårigheterna med att sätta ihop klimatsmarta turnéer. Givetvis får vi också med en del fotboll – Hammarbys VD Henrik Kindlund berättar om sitt miljöengagemang och vi försöker lära oss hur fotbollen jobbar med inkludering och vad miljörörelsen kan lära sig därifrån.

Boken går att köpa i Caminos nätbutik. Klicka hem den här!