Johanna Stål
1 PORTION
1 stor näve blandsallad
2 dl fullkornsris, kokt, eller kokot quinoa
1-2 dl Rocio Black Bean Chili ( från boken), eller annan blandning med svarta bönor
2 msk Avokadohummus ( kikärtor, avokado, spenat, tahini, citron, vitlök, spiskummin, salt och olivolja mixat)
I riven morot, eller kimchi
2 grönkålsblad, ångade, eller annan ångad grönsak
2 msk rödlök, tunt skuren
1-2 msk växtbaserad creme fraishe
1-2 msk taco/ salsasås, osötad
Lägg salladen i botten på en bowl. Värm bönorna. Ta bort stammen på grönkålen, riv i bitar och ånga den. Lägg riset i bowlen ovanpå salladen (värm riset i ugnen om ni vill ha bowlen varmare). När bönorna är klara, lägg dem i en hörna på riset. Lägg de rivna morötterna, avocadohummusen, grönkålen, löken, creme fraishe och salsan bredvid varandra i bowlen (se bilden).