Burrito bowl

"Denna rätt har blivit en favorit hos våra kunder som har börjat äta mer växtbaserad mat. Jag tror det är för att de känner igen smakerna och känner sig trygga med att de ska bli mätta. Och den är faktiskt väldigt god och balanserad med mycket näring". Denna rätt sätts ihop av flera recept från boken Happy Me av Marie Butler
Dela artikeln

1 PORTION
1 stor näve blandsallad
2 dl fullkornsris, kokt, eller kokot quinoa
1-2 dl Rocio Black Bean Chili ( från boken), eller annan blandning med svarta bönor
2 msk Avokadohummus ( kikärtor, avokado, spenat, tahini, citron, vitlök, spiskummin, salt och olivolja mixat)
I riven morot, eller kimchi
2 grönkålsblad, ångade, eller annan ångad grönsak
2 msk rödlök, tunt skuren
1-2 msk växtbaserad creme fraishe
1-2 msk taco/ salsasås, osötad

Lägg salladen i botten på en bowl. Värm bönorna. Ta bort stammen på grönkålen, riv i bitar och ånga den. Lägg riset i bowlen ovanpå salladen (värm riset i ugnen om ni vill ha bowlen varmare). När bönorna är klara, lägg dem i en hörna på riset. Lägg de rivna morötterna, avocadohummusen, grönkålen, löken, creme fraishe och salsan bredvid varandra i bowlen (se bilden).