Johanna Stål
4 KOPPAR
1 lök, skivad i halvmånar
1 medium morot, skivad i halvmånar
1 selleristjälk, finskivad (valfritt)
10 cm strimlad wakame, blötlagd och finhackad
1 liter vatten
en nypa salt
4 tsk brunris-misopasta
Persilja eller vårlök, finhackad
Häll i lite av vattnet och lök i en kastrull och koka några minuter. Tillsätt morot och fortsätt att koka i ett par minuter till. Ha i wakame, selleri och häll i resten av vattnet. Koka i cirka fem minuter.
Ta sedan cirka 2 dl av vätskan och häll i en kopp. Häll i misopastan i koppen och blanda runt tills det löst upp sig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i vätskan från koppen i kastrullen. Servera med persilja eller vårlök. OBS! Misopasta får inte kok, för då försvinner enzymerna som hjälper bakteriefloran.