Johanna Stål
4 PORTIONER
400 g pasta
2 1/2 del cashewnötter (blötlägg över natten eller i 6 timmar. Bråttom: 20 min i varmt vatten)
3 dl mandel- eller ärtmjölk (eventuellt lite mer)
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1 liten gul lök, hackad
1 msk arrowrot
3 msk citronjuice, pressad
1/2 - 1 tsk havssalt
Svartpeppar malen, efter smak
1 kruka bladpersilja, hackad
12 cocktailtomater, hackade (valfritt)
Blötlägg cashewnötterna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Lägg cashewnötter, mandelmjölk, vitlök, arrowrot, citron, salt och peppar i en mixer och mixa tills det blir en krämig sås. Häll såsen i en stekpanna och värm upp. Tillsätt mer mandemjölk om det behövs. Smaka av med salt, peppar och citron. Lägg i persilja och rör om. Blanda ner pastan i såsen.
Lägg upp på en tallrik och toppa med cocktailtomater.
Tips! Stek champinjoner med olja, salt och svartpeppar och lägg i såsen på slutet.