Recept för 4 personer
1 paket tinad renskav ( 480 g)
Smör att steka i
Salt
Svartpeppar
2 dl creme fraishe
3 msk riven pepparrot
1 msk majonnäs
1/2 hackad rödlök
1/2 hackat äpple
1 kruka persilja
4 bakpotatisar
smör
Gör så här:
Strimla renskav och stek i smör i en panna. Salta och peppra. Rör i crème fraiche och låt puttra en stund, så att det kokar ihop. Häll upp i en skål. Rör i pepparrot, majonnäs, rödlök och äpple. Klipp över persilja och blanda. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga potatisarna 3 gånger på varje sida. Kör alla fyra potatisarna samti- digt i mikrovågsugn 10 minuter på full effekt. Vänd sedan på dem och kör i ytterligare 10 minuter. Baka därefter potatisarna 5 minuter i ugnen.
Skär ett kryss på ovansidan av potatisarna och öppna upp dem. Lägg en klick smör i varje potatis. Fyll med renskavsröra.