Wildling shoes : "Vi är del av en Re:generation"

Wildling Shoes är ett tyskt varumärke som skapar och säljer minimalistiska barfotaskor. De har som affärsidé att bli ett företag som gör skillnad på ett positivt sätt. Men vad innebär det egentligen? Wildling Shoes tycker att de är del av en re:generation, en generation som har ärvt en skadad värld, och har gjort det till sitt uppdrag att återföra planeten till ett balans mellan social och ekologisk hälsa.

SPONSRAD ARTIKEL

Detta innebär att varumärkets skor inte bara är bra för din hållning, balans och fothälsa; de är också ett smart val då du aktivt försöker fatta dina inköpsbeslut utifrån om de är bra för planeten eller inte.

Wildling Shoes är exempelvis tillverkade under rättvisa förhållanden i Portugal, av material som omsorgsfullt har skapats med hjälp av omfattande forskning för att vara de hållbaraste möjliga valen. De nöjer sig förstås inte med detta, Wildling Shoes arbetar ständigt med att forska om och testa nya saker, för att bli allt rättvisare och hållbarare. Att vara ett företag som gör skillnad på ett positivt sätt innebär inte att göra så lite skada som möjligt; Wildling Shoes strävar efter att åstadkomma en positiv inverkan på världen.

Wildling har skor för både stora och små

Inte nog med det: År 2021 anslöt sig Wildling Shoes till ”1 % for the planet”-rörelsen, vilket innebär att de har lovat att donera 1 % av sin årliga nettoinkomst till partnern "Rewilding Europe" och dess mål för återplantering av skog. Dessutom är Wildling alltid redo att hjälpa till när det finns ponnyer som ska räddas, eller små rävar som ska återföras till det vilda, för att bara nämna några exempel. Alla dessa berättelser, och många fler, kan du läsa i dess blogazine.

För att berätta om skorna, vad är det som gör dem till ett så fantastiskt val? Förutom deras hållbarhet och att de kännetecknas av mode som har skapats med rättvisa villkor, ger de dig känslan av att gå barfota när yttre förhållanden (t.ex. temperatur, hårt underlag eller sociala restriktioner) gör att du inte bara kan ta av dig skorna. Deras extremt tunna och flexibla sula och den breda tåboxen gör det möjligt för fötterna att röra sig på ett mycket naturligt sätt. De uppmuntrar ett naturligt steg, samtidigt som skorna förbättrar balansen och hållningen. Naturliga material som linne, bomull, hampa och washi (papper) gör skorna mycket lätta och bidrar till att de andas väl. De är perfekta för varmare dagar (och dessutom ett bra alternativ till grova och styva stövlar på vintern).

Anslut dig till rörelsen och välj ditt favoritpar i dag här. Hjälp Wildling Shoes att göra skillnad i världen, för vi är alla en del av Re:generationen.