Vinterkreativitet och återbrukspyssel i ny bok

I den nya boken Hidden Winter - Kreativitet och inspiration inför vintern har Sofia Vusir Jansson, känd under namnet Sofiaatmokkasin på sociala medier, skapat en värld av kreativitet och pyssel att ta sig an inför julen. Fotad hos Nordiska museet är den fylld med fantastiska, drömmiga bilder. Många av pysslen är återbruksprojekt där gamla toarullar eller tomatpurétuber får nya liv.
Dela artikeln

I Hidden Winter står hantverkstradition och svensk folktro i centrum. Mycket av inspirationen kommer från Nordiska museets samlingar och lokaler, dit Sofia Vusir Jansson fått exklusiv tillgång för att fota bilder till boken. Resultatet är en magisk vintervärld av generationsöverskridande skapande och pyssel. Boken innehåller över fyrtio stämningsfulla DIY:s och ackompanjeras av vackra fotografier och texter. Boken är även illustrerad av Maja Sten och uppmanar till att fira julen och vintern på ett analogt, kreativt och hållbart vis.

Sofia Vusir Jansson är fotograf, kreatör och författare. Hon arbetar med kreativa uppdrag för en bred skara uppdragsgivare, arrangerar workshops och är just nu aktuell med boken Hidden Winter. En bok som hämtar inspiration i äldre tiders hantverk och kulturhistoria – men som också fokuserar på återbruk och nytänkande.

– Kreativitet är människans starkaste utvecklingsverktyg och jag tror att det kommer bli en av framtidens mest betydelsefulla egenskaper”, säger Sofia Vusir Jansson om boken och skapandet. ”Vi människor måste bli skarpa problemlösare för vår egen existens på den här planeten.”