Cirkulära innovationer presenteras

Camino medverkar sedan ett år tillbaka i forskningsprojektet Framtidens Kvarter vid Science Park Borås. Projektet är kopplat till det nya området Västerbro i centrala Borås, som ska byggas där den gamla Viskaholmsfabriken liggger idag. Tanken är att återbruka tegelstenarna och andra delar av den gamla byggnaden och skapa ett område i framkant gällande hållbar livsstil. Men hur får vi det att hända?
Dela artikeln

Tisdagen den 17 januari presenterades olika innovationer som handskas med dels smarta designlösningar för framtidens kvarter men också system för att få det att hända. I videon nedan ser ni presentationen från dagen och de olika innovationerna. Inom kort kommer resultaten sammanställas och vi kommer givetvis presentera materialet även här på Camino. Men för den nyfikne kan man alltså titta på filmen från lanseringen av innovationerna redan nu.

Medverkande i projektet är, förutom Science Park Borås, även Riksbyggen, Bostäder i Borås, Tengbom, Wingårdhs, The Local Studio, RISE med flera. Projektet finansieras av Västra Götalandsregionen. Camino har medverkat genom Johanna Stål, som har varit team-ledare för den grupp som tittat på själva boendet kopplat till livsstil och beteenden. Där har teamet fokuserat mycket på att göra det lättare att göra rätt genom smart design och på att samtidigt förenkla livet för de boende.