Mer än en visionär hållbarhets- & miljötidning

Camino sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Vägen dit kantas av engagerade människor med smarta idéer och handlingskraft. 

Camino startade år 2007 när IPCC:s rapport Climate Change kom ut och Al Gores film En obekväm sanning var i ropet. Domedagsstämningen dominerade medierna och vi kände ett behov av en röst som lyfte vägar framåt och inspirerade människor att agera för en hållbar framtid. Vi ville vara det hoppfullt konstruktiva som kom efter de dåliga nyheterna med verktyg för handling.

Livskvalitet | Medvetenhet | Framtidsanda

Idag är vårt syfte fortfarande detsamma, även om företaget har gjort en lång resa. När vi startade var fokus inspiration för hållbar livsstil. Många hade ett behov av att få reda på hur det går att leva hållbart och var miljöbättre produkter och tjänster finns. Idag är efterfrågan större på reflekterande tankar om ett mer medvetet liv i enlighet med sina värderingar. Vi skriver exempelvis om idéer som arbetstidsförkortning, hållbara beteendeförändringar, framtidens ekomat, naturens läkande kraft, regenerativ livsstil, aktivt hopp, omställning, gröna teknologier, DIY, tågsemester, delningsekonomi, tjänstesamhället, downshifting, minimalism, frivillig enkelhet, slow fashion, cirkulära affärsmodeller och hållbara finanser.

Mellan 2007 och 2020 gav vi ut ett pappersmagasin. Numera är Camino helt digital. Tidigare krävdes Access för att ta del av materialet. Nu har vi valt att låsa upp vårt stora arkiv av E-magasin och artiklar för alla att ta del av gratis! Vi tror på att nå ännu bredare med våra framtidslösningar, trendspaningar och artiklar om hållbarhet. Men vi behöver fortsatt stöttning för att täcka de kostnader som det innebär att hålla det öppet och ibland uppdatera sajten. Du som stöttar oss med en slant får också rabatt på våra kommande event och Outdoor-upplevelser. Ju fler som backar oss, desto mer innehåll kan vi producera. Vi hoppas därför att du som har access på Caminomagasin.se sedan tidigare väljer att ha kvar den. Genom ditt inlogg kan vi bland annat ge dig tillgång till framtida erbjudanden.

 

Under åren har vi även medverkat i forskning, gjort uppdragstidningar och -texter, föreläst på och modererat hundratals konferenser och seminarier, skrivit böcker och arrangerat flera event och Outdoor-upplevelser

Camino ägs av Getaware ekonomisk förening, ett kooperativ där medarbetarna är delägare och fattar alla beslut gällande verksamheten.

Efter femton år i branschen är Camino ett namn att lita på och en verksamhet dit aktörer vänder sig till som behöver hållbarhetskunskaper utöver det vanliga. Vi erbjuder journalister/kommunikatörer med stark hållbarhetsexpertis. Välkommen att höra av dig till oss med dina idéer till samarbete!

Mer information om vår målgrupp hittas under Caminovänner