Mer än en visionär hållbarhets- & miljötidning

Berättelser med kraft att förändra

Camino är ett mediaföretag som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Vägen dit kantas av engagerade människor med smarta idéer och handlingskraft. Våra ledord är:

Livskvalitet, medvetenhet och framtidsanda

Priser/Utmärkelser

  • Finalist till Änglamarkspriset 2012
  • Årets kooperativ i Sverige 2010
  • CSR i Västsveriges pris 2010
  • Naturskyddsföreningens Kaprifolpris 2008
  • Stora Trendpriset 2007

Camino Magasin

Vi belyser kreativa individer, grupper, produkter och tjänster som bidrar till en hållbar utveckling, och som främjar medvetenhet och reflektion kring våra livsval. I magasinet undersöks relationerna mellan konsumtion, tid, lycka och meningsfullhet. Varje nummer har ett tema som präglar innehållet, från globala till individuella frågor. Camino Magasin finansieras genom Caminovännerna, annonsörer, prenumerationer samt lösnummerförsäljning. Vi tillhör ingen stor mediekoncern. Integritet och självständighet är ledord vid magasinets produktion. Miljöprestandan på vår egen tidskrift säkerställs av att vi använder FSC-märkt papper och ett Svanen-certifierat tryckeri. Dessutom finns vi digitalt. Mer information om magasinet och dess målgrupp hittas under Caminovänner. Du hittar alla nummer (utom några få nummer som är slutsålda) i vår butik samt de flesta i vårt stora arkiv med E-magasin Provläs utvalda delar av Camino under Camino Magasin

Caminomagasin.se

Vi publicerar artiklar, en del fritt för alla att läsa, men det mesta exklusivt för inloggade. Här finns även ett stort arkiv med E-magasin. Om du inte vill missa något inlägg på webben kan du prenumerera via RSS (ikon längst ner) eller via nyhetsbrevet.

Camino i sociala medier /Nyhetsbrev

Vi använder oss frekvent av sociala medier såsom Twitter, Facebook och Instagram för att kommunicera med våra läsare. Häng med i diskussionen och i vårt redaktionella arbete bakom kulisserna! Ikoner till hittas längst ner på sidan. Nyhetsbrevet skickas ut ungefär en gång varannan månad. Teckna upp dig på nyhetsbrevet här

Experter på hållbarhetsjournalistik

Bakom Camino står Getaware ekonomisk förening, ett personalägt företag som syftar till att inspirera människor, företag och organisationer till att göra smartare val. Utöver magasinet föreläser vi, deltar i- och modererar debatter och producerar text- och bildmaterial åt andra uppdragsgivare. Läs mer om våra uppdrag under Anlita oss. Vi har också en förlagsverksamhet med inriktning på speciallitteratur inom Caminos intresseområden.
Styrelsen för Getaware ekonomisk förening består fn av Ingemar Tigerberg (ordförande), Johanna Stål och Belinda Hellberg.
Grundare är Johanna Stål, Tobias Jansson och Caroline Petersson.