Mer än en visionär hållbarhets- & miljötidning

Camino sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Vägen dit kantas av engagerade människor med smarta idéer och handlingskraft.

Camino startade år 2007 när IPCC:s rapport Climate Change kom ut och Al Gores film En obekväm sanning var i ropet. Domedagsstämningen dominerade medierna och vi kände ett behov av en röst som lyfte vägar framåt och inspirerade människor att agera för en hållbar framtid. Vi ville vara det hoppfullt konstruktiva som kom efter de dåliga nyheterna med verktyg för handling.

Livskvalitet | Medvetenhet | Framtidsanda

Idag är vårt syfte fortfarande detsamma, även om företaget har gjort en lång resa. När vi startade var fokus inspiration för hållbar livsstil. Många hade ett behov av att få reda på hur det går att leva hållbart och var miljöbättre produkter och tjänster finns. Idag är efterfrågan större på reflekterande tankar om ett mer medvetet liv i enlighet med sina värderingar. Vi skriver exempelvis om idéer som arbetstidsförkortning, hållbara beteendeförändringar, framtidens ekomat, naturens läkande kraft, regenerativ livsstil, aktivt hopp, omställning, gröna teknologier, DIY, tågsemester, delningsekonomi, tjänstesamhället, downshifting, minimalism, frivillig enkelhet, slow fashion, cirkulära affärsmodeller och hållbara finanser.

Mellan 2007 och 2020 gav vi ut ett pappersmagasin. Numera är Camino helt digital. Några artiklar är öppna för alla, men det mesta och bästa materialet är enbart för alla med Access.

Under åren har vi även medverkat i forskning, gjort uppdragstidningar och -texter, föreläst på och modererat hundratals konferenser och seminarier, skrivit böcker och arrangerat egna event och Outdoor-upplevelser

Camino ägs av Getaware ekonomisk förening, ett kooperativ där medarbetarna är delägare och fattar alla beslut gällande verksamheten.

Efter tretton år i branschen är Camino ett namn att lita på och en verksamhet dit aktörer vänder sig till som behöver hållbarhetskunskaper utöver det vanliga. Vi är den unika kombinationen av journalister och hållbarhetsexperter. Välkommen att höra av dig till oss med dina idéer till samarbete!

Mer information om vår målgrupp hittas under Caminovänner.