Camino Outdoor & event

I Camino Outdoor och event brinner vi för att skapa nära och hållbara upplevelser dit det går att ta sig kollektivt, framförallt med tåg. Vi vill erbjuda aktiviteter för inspirerande möten med likasinnade och samarbetar alltid med lokala aktörer med stort hjärta.

Se bilder och videos från tidigare Outdoor-upplevelser på Caminos Instagram

CAMINOS TIDIGARE ARRANGEMANG ↓

2021

Camino Outdoor Camp: Kroppefjäll

17-19/9 Under en härlig septemberhelg arrangerade vi ett lyxigt outdoor-läger för vuxna i vackra Kroppefjäll, Dalsland. Med hjälp av lokala guider vandrade vi och cyklade mountainbike i naturreservatet, badade, bastade, snackade hållbarhet kring lägerelden och bodde bekvämt med hotellstandard.

2020

Vandra med Camino: Gotaleden

3-4/10 En konceptvandring längs de finaste delarna av Gotaleden utanför Göteborg med Camino
Läs om när Caminos Johanna Stål provvandrade sträckan

2019

Caminos Framtidsdag 2019: Hållbar mat

30/10 Denna gång utspelades Framtisdagen på Göteborgsoperan och bjöd bland annat på trendspaningar kring framtidens mat, föreläsningar och diskussioner om stadsdelsväxthus, kretloppsjordbruk, musselpulver, klimatberäkningar och digital nudging.
Videos från UR Samtiden/Kunskapskanalen

Camino på bokmässan 2019

29/9 Tågsemesterns revansch
27/9 Klimatpsykologi - varför lever vi inte som vi lär?

2018

Camino i Almedalen 2018

Är utmattningsepidemin ett klimathot?
Hur sprids berättelserna om Sverige som klimatföredöme?

2017

Camino i Almedalen 2017

Hur blir fem engagerade 20 000 på en vecka?
Vad innebär trenden "proteinskiftet" och hur skapar vi en mer hållbar matkultur?

Caminos Framtidsdag 2017

7/3 Arrangörer var Camino i samarbete med ArkDes, Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, och Hållbar stad, webbplatsen med inspiration och kunskap om hållbar stadsutveckling. Framtidsdagen riktar sig till dig som är en framtids- och hållbarhetsintresserad aktör inom näringsliv, akademi, offentlig sektor, ideell organisation eller folkrörelse.
Videos från framtidsdagen (UR Samtiden/Kunskapskanalen)

2016

Camino i Almedalen 2016

Hur ska Sverige inspirera världen till fossilfrihet?

Caminos stora hållbarhetsdag 2016: Tipping points

Isabella Lövin, Mattias Goldmann och Erik Fernholm var några av talarna på Caminos stora hållbarhetsdag 2016: Tipping points på Artipelag, utanför Stockholm.
Videos från dagen (UR Samtiden/Kunskapskanalen)

2015

Caminos stora hållbarhetsdag 2015: Framtiden är enkel

9/3 Clarion Hotel Stockholm, 2015. Allt fler är i behov av förenkling i sina liv. Grogrunden för minimalism, downshifting eller enkelhet har nog aldrig varit starkare. Vad innebär denna trend för företag och organisationer? Hur ser affärsmodellerna och tjänsterna ut som underlättar våra val? Och hur kan utvecklingen leda oss mot en hållbar framtid?
Videos från dagen på UR Play

2014

Camino stora hållbarhetsdag 2014: Bortom trenderna

10/3 Clarion Hotel Stockhom
Komikern Fredrik Lindström, matjournalisten Mats-Eric Nilsson och trendanalytikern Christina Cheng var några av dem som hjälpte oss skala upp hållbarhetstrender till normer på succépremiären av vår egen framåtblickande hållbarhetsdag.
Programmet

Camino i Almedalen 2014

Tre fullsatta seminarier arrangerades tillsammans med Ekobanken. Ämnena var Nudging, Om robotarna tar våra jobb, igen? och om "god lobbyism". Medverkade gjorde Futerra Stockholm, Fairtrade Sverige RealStars "Fashion for Fair Sex", Johan Ehrenberg/ETC, A Win Win World m.fl​
Foton på Facebook

2013-2011

Camino LIVE: Så kan hållbara företag ta hjälp av psykologin

5/10 Munchenbryggeriet, Stockholm i samband med mässan Eco Now. Svensken är mycket oroad av klimathotet och många säger sig göra miljömedvetna och etiska val. Trots det är det tufft för medvetna företag att nå ut och att gå runt ekonomiskt. Varför gör vi inte gör som vi säger? Vi bjöd in ett par psykologer, en kommunikationskonsult och en grön entreprenör och samtalade om vad som faktiskt påverkar dig och din omgivning.

Camino LIVE: Kan ett brinnande USA rädda miljön?

8/12 2011 Ekoteket, Kulturhuset Stockholm. Johanna Stål samtalar med gäster som har besökt "Burning Man-festivalen". Vad kan vi i Sverige kan lära oss av USA, i engagemang och uppfinningsrikedom?
Foton på Facebook

Camino LIVE: Elbilar och koldioxidbantning

6/10 2011 100Hus, Hornstull, Stockholm. Vi pratar elbilar med "One Tonne Life-familjen" som pressat sina koldioxidutstläpp under ett halvår.