Malin Aghed

Reporter, föreläsare, marknad

Kosmopolitisk kulturidealist som drivs av mänskliga berättelser med mottot ”Pretto & Proud”

Malin slutar på Camino i september 2018 och hittas därefter på Göteborgsoperan.

Kompetens / Intresse

Föreläser, leder workshops, fotograferar, modererar och tar skrivuppdrag såsom reportage, krönikor och rapporter. Malin Aghed diskuterar ordet hållbarhet i ljuset av kultur och med många års erfarenhet av både organisationsutveckling och som teater- och musiklärare i bagaget.

Malin brinner för frågor kring mänskliga rättigheter, samhälls- och organisationsutveckling samt hur ekologi, ekonomi och social hållbarhet hänger ihop – inte sällan med kulturen som förenande kraft. Fairtrade, vardaglig förenkling, kollaborativa ekonomier och hur hälsa påverkas av natur, kultur och vänskap är också områden Malin har stor erfarenhet av. Som grundförutsättning för all mellanmänsklighet ligger berättelsen.

Caminos nya tagline "Berättelser med kraft att förändra" innehåller några av Malins specialiteter som berättare och civilkurageivrare och beskrivs i den nya föreläsningen Civilkurage och berättelser som du hittar här på Anlita oss-sidan. Hur kan vi påverka vår samtid i vardagen, i litet och i stort? Det spelar ingen roll om du är en enda person eller ett multinationellt företag - du kan förändra där du står, redan idag.

Exempel på föreläsningar

Exempel när Malin modererar

Se Malin Aghed sammanfatta Sociala företagsdagen september 2017 (Youtube)

Exempel på tidigare uppdragsgivare

Malin Aghed är kulturidealisten som bland annat varit utvecklingsledare för hyllade El Sistema Sverige i sex år – en social och musikalisk verksamhet som bygger på idén om tillgänglighet, social hållbarhet och utjämnade livschanser – och byggt upp olika verksamheter för ett öppnare samhälle. Hon har genom sitt arbete på både kulturskolor, i kommuner och på universitet arbetat för att tillsammans med olika aktörer skapa en diskussionsyta kring kulturens roll i den hållbara samhällsutvecklingen. 2017 drog hon också igång den svenska versionen av I can't keep quiet och är därigenom en driven kulturaktivist.

Som resande inspiratör har Malin ett förflutet inom Fairtrade och global skuldavskrivning, och har bott och verkat i både Sverige, Tanzania och Etiopien.

Malin har agerat engagerande konferencier och moderator bland annat på Göteborgs Internationella Vetenskapsfestival, hos Göteborgs Symfoniker, i Berwaldhallen, under Almedalsveckan, på Bokmässan och på diverse universitetsevenemang. Hon tycker om att lyssna både på personerna på scen och på publiken och använder sig gärna av sina erfarenheter från både teaterns, musikens och berättandets värld.

Kontakt

malin@caminomagasin.se
0761669406